Prima pagină » Local » Reabilitarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași a intrat pe linie dreaptă! Nicio contestație nu a fost depusă, iar câștigătorul a fost declarat – EXCLUSIV/FOTO

Reabilitarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași a intrat pe linie dreaptă! Nicio contestație nu a fost depusă, iar câștigătorul a fost declarat – EXCLUSIV/FOTO

18 mai 2024, 02:00, 5 ,
Alexandra MAISNER, în Local

Reabilitarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” va începe în cel mai scurt timp. O firmă din Iași a prins contractul de peste 60 de milioane de lei

Au fost mari probleme cu privire la încredințarea contractului pentru lucrările de reabilitare a Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”. Din luna septembrie 2023, Primăria Iași a stabilit aceeași firmă câștigătoare de trei ori, însă toate cele trei rapoarte au fost anulate.

Reabilitarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași a intrat pe linie dreaptă. O firmă din municipiu va semna contractul de lucrări

Potrivit informațiilor publicate pe SEAP, licitația a fost lansată în martie 2023. Patru oferte financiare au fost depuse în cadrul procedurii, iar Iasicon a fost firma care ar fi trebuit să semneze contractul, fiind declarată câștigătoare. În luna august 2023, a avut loc o nouă evaluare și, deși Primăria Iași a declarat neconforme 3 oferte din 4 depuse, a revenit cu clarificări, iar toate au fost catalogate conforme.

 Astfel, firma Grup Construcții Est a fost anunțată atunci câștigătoarea licitației. Două rapoarte de procedură au fost anulate de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) în urma unor contestații. Este important de știut faptul că cele 3 contestații pe parcursul derulării procedurii de licitație privind reabilitarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași au fost depuse de prima firmă declarată câștigătoare. În cele din urmă, societatea administrată de Titel Sinescu a prins contractul de peste 60 de milioane de lei.

„Am fost anunțați, prin grupul de comunicare pe care îl avem, de faptul că în sfârșit vor începe lucrările de reabilitare. Acesta este mesajul pe care l-am primit cu privire la procedura de licitație: «Vă prezint noi informații despre reabilitarea clădirii principale a CNPVLI (n.r. – Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași) câștigător este declarat Iasicon SA, nu a fost depusă nici o contestație. Zilele acestea se va semna contractul de execuție de către toți semnatarii implicați în acest proiect (serviciul tehnic, achiziții, juridic, economic, control financiar, directori, primar – pe contract trebuie să fie 14 semnături).

După semnarea contractului, constructorul va putea să înceapă lucrările. Primăria Iași a pregătit actele necesare derulării acestui mult așteptat proiect (autorizație, plata ISC, finanțare a Programului Școli sigure și sănătoase). Voi reveni cu informații, imediat ce reprezentanții Primăriei Iași îmi vor transmite». Așteptăm ca toate părțile implicate în semnarea contractului să se miște foarte repede pentru ca lucrările să poate începe”, a spus Veronica Jalbă, mama unor elevi de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași.

Lucrările pentru montarea modulelor de la Colegiul Pedagogic din Iași au scos la iveală un depozit de muniție

În urma săpăturilor pentru realizarea platformei unde vor fi montate containerele de la școala modulară, pe 13 mai 2023, au fost descoperite câteva proiectile. Muncitorii au anunțat autoritățile, iar în urma excavărilor au fost scoase la suprafață peste 300 de proiectile de diferite mărimi. Pirotehniștii au găsit, în prima zi, 289 de proiectile care au fost deja preluate și duse la un depozit, pentru a fi distruse ulterior. Comitetul Local pentru Situații de Urgență a luat decizia să evacueze persoanele din clădirea din apropiere, accesul fiind strict interzis. Un echipaj de pirotehniști verifică terenul, iar muncitorii lucrează cu grijă pe fiecare porțiune de pământ.

Este important de știut că în curtea școlii au fost descoperite proiectile perforante, de calibrul 75 mm, proiectile exploziv, calibru 75 mm, bombe de aruncător, de 60 mm, bombe de 50 mm, grenade ofensive și sute de cartușe pentru pistoale și mitraliere de diferite calibre. Deși sunt în stare de degradare, proiectilele sunt încă foarte periculoase, fiind atât de vechi și instabile, astfel că oricând se pot provoca explozii. Totuși, există șansa ca muniția să fie complet dezafectată, însă pompierii nu-și pot asuma acest risc și respectă procedurile.

Lucrările de reabilitare a Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași au intrat pe linie dreaptă. O firmă din municipiu a câștigat contractul estimat la peste 60 de milioane de lei.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *