Titlurile zilei

Reacția marocanului Sami El Bourkadi, după ce a văzut poze cu cadavrele din vila de pe Moara de Vânt. Apar declarații incredibile: „Rula în permanență 10.000 de euro. Dădea bani cu împrumut și nu îi mai cerea înapoi!” GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv)

Publicat: 04 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reacția marocanului Sami El Bourkadi după ce a văzut poze cu cadavrele din vila de pe Moara de Vânt. Apar declarații incredibile Rula în permanență 10.000 de euro. Dădea bani cu împrumut și nu îi mai cerea înapoi GALERIE FOTO  VIDEO Exclusiv
Avocata care îl reprezintă pe studentul canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi spune că acestuia i s-a făcut rău când a văzut pozele cu victimele înjunghiate

Studentul de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi i-a spus avocatei sale că i se face rău când privește pozele cu cadavrele celor doi tineri uciși recent în vila de pe Moara de Vânt, respectiv cu Youssef Ajniyah și iubita lui, Ioana Vanesa Burlacu. Totul s-a petrecut în momentul în care suspectul a fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, pentru a-și studia dosarul. În plus, avocata acestuia, Raluca Andrei, a făcut ieri unele declarații care pot da o nouă turnură anchetei

Apar detalii noi în cazul dublului asasinat din zona Moara de Vânt. Sami, marocanul bănuit de comiterea celor două crime, a fost la un pas de a voma când a văzut poze ale cadavrelor. Mai mult decât atât, avocata marocanului a susținut că tânărul ucis avea mereu sume uriașe de bani la el, dădea bani cu împrumut și nu îi mai cerea înapoi. Acesta ar putea fi un indiciu că asasinatul ar fi putut porni de la bani. Astfel, ieri, avocata Raluca Andrei a afirmat că studentului canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi i s-a făcut rău când a văzut pozele cu victimele decedate.

„Clientul meu a fost condus recent la studiul dosarului (la sediul Parchetului – n.r.). Am studiat dosarul împreună și urmează să facă o declarație, să vedem în funcție și de ce planuri au procurorii. Este posibil să se ceară o prelungire în instanță (a arestului preventiv – n.r.), se așteaptă rezultatul ADN de la București… Având în vedere faptul că urmărirea penală are un caracter secret, s-a stabilit ca, până ce Parchetul nu va ieși cu un comunicat, să încerc nu mai fac alte dezvăluiri privind ceea ce se întâmplă în dosar. Până la urmă, interesul este ca acest dosar să se și rezolve.

Vă dați seama că, dacă, Doamne ferește!, sunt niște persoane capabile să facă așa ceva, respectiv un dublu asasinat, nici măcar el (Ahmed Sami El Bourkadi – n.r.) nu mai este în siguranță în momentul de față! Chiar el este bucuros că, momentan, este în arest și nu sub altă măsură, pentru că… Deci, clientului meu, când a studiat dosarul, eu i-am arătat, am insistat, inclusiv pe pozele cu decedații, i s-a făcut rău, a spus că el nu poate să privească așa ceva!”, a declarat ieri avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe studentul canadian Ahmed Sami El Bourkadi.

Raluca Andrei: „Persoanele care au comis faptele au în spate niște motivații foarte puternice!”

Avocata Raluca Andrei a sugerat că, de fapt, autorii dublului asasinat ar fi în libertate.

„Nu pot eu să îi învăț pe anchetatori cum să-și facă treaba… Persoanele care au comis faptele au în spate niște motivații foarte puternice și ar trebui să se caute în istoricul victimei. Eu nu pot spune care a fost motivul, nici nu pot să speculez, dar ar trebui să se coopereze cu autoritățile internaționale, pentru că sunt mai multe chestiuni acolo, ce pot ține de criminalitate organizată.

Omul ăsta (victima marocană Youssef Ajniyah – n.r.) rula în permanență, avea 9.000, 10.000 – 12.000 de euro! Nu mai cerea banii înapoi în momentul în care îi împrumuta. Și s-au auzit foarte multe chestiuni. Nu numai eu le-am auzit, ci multă lume. Îmi este milă și de părinții victimelor, numai că nici nu este normal, că i-a făcut viața praf băiatului ăstuia! În condițiile în care eu sunt convinsă că băiatul acesta (Ahmed Sami El Bourkadi – n.r.) nu a făcut nimic. De omorât, sută-n mie nu a omorât pe nimeni!”, a adăugat Raluca Andrei.

Dublul asasinat a șocat o țară întreagă

La mijlocul lunii decembrie 2021, autoritățile ieșene au fost alertate cu privire la faptul că un student marocan, Youssef Ajniyah (25 de ani), nu a mai sosit în Belgia. Acesta avea un bilet de avion cu punctul de plecare de pe Aeroportul Iași. Oamenii legii au mers la ultima adresă cunoscută a acestuia și au făcut o descoperire șocantă: studentul de la UMF și iubita lui, Ioana Vanesa Burlacu, erau decedați în vila închiriată în zona Moara de Vânt.

Cele două victime aveau zeci de lovituri pe corp, leziuni ce au fost create cu ajutorul unui obiect înțepător. Anchetatorii au demarat cercetările și au ajuns la concluzia că principalul suspect al dublei crime este nimeni altul decât Ahmed Sami El Bourkadi. Acesta ar fi plecat la scurt timp de la producerea crimelor în Italia. De altfel, el a fost prins în Roma și adus în Iași după emiterea unui mandat de arestare pe numele său. De la prinderea sa și până acum, el a negat comiterea crimelor

 

Adauga un comentariu