Local

Reacţia ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu legată de decizia UMF Iași de a permite intrarea la examene doar a studenţilor vaccinaţi

Publicat: 13 mai 2021
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, în platoul unei emisiuni
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, are o primă reacție în scandalul de la UMF Iași

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a avut o primă reacţie cu privire la decizia conducerii UMF Iași de a permite participarea la examene doar a studenţilor vaccinaţi. Ministrul a explicat că în mediul universitar există o autonomie universitară şi că, din aceste considerente, conducerea unităţilor de învăţământ superior îşi poate stabili propriile reguli.

Vă aducem aminte faptul că intervenția șefului Educației a venit în contextul în care mii de studenţi de la UMF Iași au depus o petiţie prin care contestă decizia conducerii universitării de a permite participarea la examene doar a studenţilor imunizați împotriva noului coronavirus.

Poziția ministrului Sorin Cîmpeanu în scandalul de la UMF Iași

În direct, într-o intervenţie telefonică la un post de televiziune, ministrul Educaţiei și Cercetării a avut o intervenție în contextul în care doar studenţilor vaccinaţi li se va permite accesul la examene. Ministrul a subliniat faptul că universitățile pot decide singure.

„În învățământul universitar există autonomie universitară. Fiecare universitate își stabilește propriile reguli. Aceste reguli sunt adoptate în senatele universitare. În senatele universitare sunt reprezentați atât profesorii, cât și studenții. Depinde de fiecare universitate. Am prezentat acest lucru ca fiind o posibilă inițiativă a unei universități. În măsura în care această inițiativă va fi validată la acea universitate, ea va fi în perfectă siguranță, pentru că va reflecta dorința acelei universități, atât studenți, cât și profesori”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Studenţii de la UMF Iași sunt revoltaţi de decizia luată de conducerea universităţii

Reporterii BZI.RO au publicat, în cursul zilei de ieri şi astăzi, detalii despre revoltă studenţilor de la UMF Iași. Menţionăm faptul că aceştia au depus o petiţie prin care cer conducerii universităţii să abroge decizia luată pe data de 28 aprilie, hotărâre care nu le-ar permite studenţilor care nu sunt vaccinaţi să participe la examenele viitoare:

„Din informațiile pe care le deținem, conducerea UMF Iași  intenționează să o publice abia la începutul sesiunii de examene pentru a putea împiedica atacarea hotărârii în instanță în timp util. Actele administrative produc efecte abia de la comunicarea lor. În perioada 5 – 9 mai, adică în plină vacanță de Paște, conducerea universității a distribuit un formular on-line pentru a se consulta cu studenții cu privire la decizia luată. Văzând că rezultatele chestionarului nu merg în direcția urmărită de către conducerea executivă, dupa 2.992 de răspunsuri primite, completarea acestuia a fost oprită”, arată LS IAȘI

Comentarii
  • Cum domnule ministru??? Universitatile DE STAT sunt STAT in STAT??? Ce prostii debitati acolo. Pai atunci sa se numeasca UMF particulara?!
    O idiotenie ceea ce faceti OBLIGATI VACCINAREA intregii tari si ati terminat
    Sunteti urmatorii comunisti, nazisti

  • UMF poate decide singura. Unde e comunismul aici? Toti trebuie sa ne vaccinam. Cine nu vrea sa nu mai apeleze la doctori cand se vor infecta…..

Adauga un comentariu