National

Reacţia profesorilor după ce au aflat că vor fi vaccinaţi: Să ne pupe undeva

Publicat: 23 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reacţia profesorilor după ce au aflat că vor fi vaccinaţi Să ne pupe undeva
profesorii reacționează dur la anunțul vaccinării personalului didactic

Reacţii extrem de diverse şi dură după ce medicul Valeriu Gheorghiţă a anunţat că şi profesorii vor fi vaccinaţi printre primele serii.

O postare prin care aceştia sunt anunţaţi că vor fi în prima linie din punct de vedere al vaccinării a strâns numeroase reacţii. Majoritatea profesorilor au comentat într-un mod negativ intenţia autorităţilor de a-i vaccina.

Unii profesori nu sunt de acord cu vaccinarea lor

Postarea publicată pe Facebook, pe un grup de profesori din toată ţara a strarnit numeroase controverse legate de vaccinarea cadrelor didactice. Reacţiile dure ale acestora nu au întârziat să apară, majoritatea nefiind de acord cu o vaccinare obligatorie, ba mai mult, aceştia spunând că le cedează locul parlamentarilor români.

Redăm mai jos doar câteva dintre comentariile postate de profesori din toată ţara.

Cotor Incuţa, profesor în Teiuş: „Serios? Am ajuns şi cobai?Dacă refuz ce îmi fac? M-am săturat de atâtea ordine pe care le primim! Să se vaccineze ei primii. Politicienii noştri dragi în frunte cu madam ministra educaţiei!”
Laura Camelia, profesor la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu: „Avem şi noi, în sfârşit, prioritate la ceva! Nici acum nu suntem mulţumiţi? Cârcotaşi mai sunteţi…”

Andy Arad, profesor din Oradea: „Nici vorbă, nu mă vaccinez”

Nicoleta Ana, profesor la C.S.E.I. „Paul Popescu Neveanu” Timişoara: „Nu vreau să mă vaccinez… vaccinul vostru este un experiment. Amintiţi-vă câte eşecuri au fost cu vaccinul hpv (în ţări precum India) să nu uităm de vaccinul antipoliomielitic care a avut urmări catastrofale (chiar la o mătuşă de-a mea, pareză – şi era copilă) aşa că în faza asta de testare răspunsul meu este nu…devenim cobaiii Europei….”

Carmen Moroiu, profesor Brăila: „Să ne pupaţi undeva!”.

Cristina Maria Comanescu Feraru, profesor în Constanţa: „Mai întâi preşedintele, guvernul, parlamentul…ei sunt primii la toate!!! Noi…mai la coadă…după priorităţi…!!!”.

Ana Lavinia Stoica, profesor în Râmnicu Vâlcea: „Marş, mă. Îi las pe doctori şi politicieni”.

Viorel Amăricăi, profesor Focşani: „Aştept calm să vă vaccinaţi VOI…Vedem care sunt rezultatele şi, după câteva luni, mă vaccinez şi eu (DACĂ a fost treaba bună la voi)”.

Letiţia Carmen, profesor în Hunedoara: „Parlamentarii şi toată clasa politica din ultimii 30 de ani atât de mult ne-au vrut binele, de-a ajuns învăţământul în faza actuală,(şi nu numai învăţământul) iar acum ne propun să fim primii la vaccinare („la tăiere”). Cei care doresc să facă vaccinul, sunt liberi să o facă! Dacă aveţi atâta încredere în ei şi sistemul medical din România. Culmea e, ca nici doctorii nu vor să fie vaccinaţi forţaţi. Ci doar, unii…”.

Lili Lillee, profesor Brăila: „Ne bagă la înaintare, sau mi se pare mie?!…Au nevoie de cobai!”.

Roxana Ni, profesor la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” Bucureşti:”Aa, mersi! Îl cedez persoanelor nevoiaşe, gen parlamentari/senatori”, potrivit adevărul.ro

Totuşi, sunt şi voci care susţin procesul de vaccinare

Printre zecile de comentarii dure sunt şi câteva comentare făcute de unii profesori care nu văd cu ochi rai anunţul coordonatorului vaccinului COVID-19 din România. Dascălii şi-au exprimat intenţia de a-şi face vaccinul menţionând că speră că cei care refuză să aibă parte de mai multe restricţii:

Mihael Mircea Alexandrescu, profesor în Craiova: „Egoişti, ca de fiecare dată. Să vedem întâi pe pielea altora! Şi ce bine că au fost mii de voluntari pe care s a testat iniţial. Oameni curajoşi, care s-au supus unor riscuri inţiale mult mai mari! Dar noi nu! Nici aşa! Eu mă vaccinez! Şi sper ca cei ce n-o fac să aibă restricţii! Şi de salariu! Că ne-am tot plâns pe aci că online-ul nu e şcoală!”.

Traian Anghel, profesor la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, Brăila: „Nimeni nu va fi vaccinat fără să-şi dea acordul. Pe de altă parte, mă gândesc că ar trebui să fim mulţumiţi că ni se oferă şansa vaccinării”

Cine sunt primii oameni care vor primi vaccinul anti-COVID-19?

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că, în cel mai fericit scenariu, primele doze de vaccin anti-COVID vor ajunge în România în primul trimestru al anului viitor. Primii care vor fi vaccinați sunt angajații din domeniul sănătății și persoanele din categorii vulnerabile, a spus Iohannis. Declarația a fost făcută după întâlnirea cu reprezentanți ai sistemului de sănătate în care au fost discutate măsurile pentru gestionarea epidemiei COVID-19.

Adauga un comentariu