Cancan ultimă oră

Reacție dură a medicului Adina Alberts: „De ce nu se deschid spațiile de joacă în aer liber?!“

Publicat: 17 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reacție dură a medicului Adina Alberts De ce nu se deschid spațiile de joacă în aer liber
Medicul Adina Alberts

Medicul Adina Alberts a reacționat dur la decizia autorităților de a menține închise locurile de joacă pentru copii. Alberts spune că măsura e o tâmpenie, și că micuții oricum se joacă în altă parte.

„De ce nu se deschid spațiile de joacă în aer liber?!

Dacă grădinițele s-au deschis și este permisă socializarea copiilor în încăperile acestora, păstrând reguli de distanțare, deși este bine știut că această distanțare, în cazul copiilor, este o utopie, de ce sunt ținute închise spațiile de joacă din parcuri, acele spații destinate copiilor care sunt în aer liber?!

Care este logica?!

Într-un parc, la locurile de joacă vin copii însoțiți de părinții lor, stau un timp limitat iar interacțiunea cu alți copii este destul de mică. Este vară, este cald, riscul de a te contamina cu coronavirus în parc este extrem de mic, spre deloc. Radiația solară, aerul cald și uscat, ploile frecvente, toate acestea igienizează într-o manieră naturală și permanentă aceste locații. Oare copiii noștri nu au suferit destul în această perioadă? De ce îi mai stresăm suplimentar interzicându-le accesul la râvnitele topogane și leagăne?!

Fetița mea mă întreabă zilnic „Mami, când se termină boala ca să pot să merg în parc?”

Oare sănătatea lor emoțională nu este la fel de importantă ca cea fizică?”, scrie Alberts pe Facebook.

Adauga un comentariu