Actualitate

Reacție virulentă a lui Florin Cîţu, după votul pentru creşterea pensiilor: „PSD trebuie să dispară!“

Publicat: 17 sept. 2020
Florin Cîțu, declarații la Iași
Florin Cîţu cere, după votul pentru creşterea pensiilor, ca PSD să dispară!

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a avut o reacție virulentă după votul pentru creşterea pensiilor. Florin Cîțu a scris pe pagina sa de Facebook că PSD trebuie să dispară, iar votul este cea mai clară dovadă că nu se lasă până nu aruncă Romania în aer.

„V-am spus că PSD este un pericol pentru sănătatea economică a României. Nu am exagerat cu nimic. Astăzi a mai venit o dovadă. În comisia buget/finanțe PSD a votat să crească deficitul bugetar la 15% în 2020 și în același timp să reducă gradul aprobat de îndatorare cu 4 puncte procentuale.

Situația este de-a dreptul penibilă și dacă vă spun cine a votat vă dați seama că România nu avut nicio șansă să se dezvolte în ultimii 30 de ani. Aceste amendamente au trecut la propunerea și cu votul a doi foști miniștri ai finanțelor publice“, a scris Florin Cîți pe pagina sa de Facebook.

Reacție virulentă a lui Florin Cîţu, după votul pentru creşterea pensiilor: „Vă dați seama cine s-a ocupat de banii românilor?“

Ministrul de Finanțe susține că din cauza PSD România a ajuns la coada Europei.

„Vă dați seama cine s-a ocupat de banii românilor? Vă este clar acum de ce România este la coada Europei? Cu astfel de „experți” subdezvoltarea era singurul rezultat.

Să vă aduc iar aminte de documentul în care PSD recunoștea în fața celor de la FMI (în genunchi?) că și-a bătut joc de finanțele publice în ultimii ani și că a mințit atunci când a promis creșteri iraționale ale punctului de pensie? L-am prezentat public déjà“, a precizat Florin Cîțu.

„PSD trebuie să dispară!“

Florin Cîțu cere ca românii să nu-I mai voteze pe social democrați, iar PSD să dispară!

„PSD trebuie să dispară, votul din Parlament de astăzi (miercuri – n.r.) este cea mai clară dovadă că nu se lasă până nu aruncă Romania în aer. Bineînțeles că aberațiile votate de socialiști azi în Parlament nu vor trece niciodată. Nu vom permite acest lucru. Voi administra, că și până acum, precaut și cu responsabilitate finanțele publice ale României”, a mai scris pe Facebook ministrul Finanţelor.

Guvernul este obligat să majoreze pensiile cu 40%

După votul de miercuri din Parlament, Guvernul este obligat să majoreze pensiile cu 40%, să majoreze acum salariile profesorilor, nu din 2021, și să aloce 1,5 miliarde de lei în plus la sumele defalcate din TVA pentru bugetele locale. PNL acuză că PSD aruncă în aer finanțele României.

Comisiile reunite de buget din Parlament, unde PSD are majoritate, au adoptat o serie de măsuri cu impact financiar important. Astfel, parlamentarii din comisiile de buget au votat majorarea pensiilor cu 40% și obligarea Guvernul să majoreze acum salariile profesorilor, nu din 2021.

Articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14% a fost abrogat, astfel parlamentarii au decis „menţinerea valorii punctului de pensie, aşa cum este prevăzut în lege, la valoarea de 1.775 lei, în scopul păstrării calendarului privind majorarea punctului de pensie până la intrarea în vigoare în integralitate a legii referitoare la sistemul public de pensii”.

Comisiile au mai adoptat un amendament prin care se majorează sumele repartizate UAT-urilor cu 1 miliard de lei, iar pentru municipiile reşedinţă de judeţ se alocă suplimentar 500 de milioane de lei, care urmează să fie repartizaţi în mod egal, indiferent de culoarea politică a administraţiei locale.

Comentarii
  • Sa dispari tu kkt cu ochi impreuna cu tatucul tau kknis si mizeria aia de peeneeleee, tradatori ordinari de tara ce sunteti! MUIE iohannis, MUIE orban, MUIE cacatzu, MUIE pnl!

  • Politicos vorbind, cine esti d-ta. sa spui ca un partid vechi care a facut revolutia in Romania sa dispara? Ce legi te indeamna sa afirmi asa ceva? Voi liberalii si democratii liberali nu stiti sa guvernati decat cu taieri salariale, imprumuturi, Banca Mondiala, etc. Mai studiaza si apoi poti deveni ministru!!

  • Eu ma intreb ce mai cauta cuvantul „National” in denumirea PNL? Pe vremuri (epoca Bratianu) deviza PNL era „prin noi insine”. Astazi PNL asteapta ca toate sa vina de la altii (UE, FMI, transnationale). Si vine. Dar cu un pret, pe care-l platim cu totii !

  • Cand mai vezi pe nepriceputii Iohanis,Orban,Catu, ca nu sunt multumiti de Parlament,de CCR,cateodata si de propriile hotarari de guvern,te intrebi ce ar dori ei,o dictatura?Numai ca ei sunt si se comporta ca niste marionete,nici macar nu merita, nici unul, asemenea posturi cu responsabilitati.Cat despre doctrina liberala sa o lase mai moale, ca habar n-au.

  • Ce pensie m ai vor ? Tăiațile toate drepturile reduceri și tot ce au , dățile bănuții și să vedem dacă le convine nu poți merge în transport public de babe care vin de la cimitir piață prietene biserici sau plimbare și sunt foarte obosite ! Dar salariile când ???

  • Mai „gogule”! La gazare cu ei. Redeschidem Auschwitz-ul si il reprogramam pentru pensionari. 215 lei intretinerea, o luna de vara, la iarna va fi 600, 100 lei curentul electric, telefon,cablu 100 lei, medicamente … etc. Este prea mult pentru PIB-ul Romaniei. Cu gaz salin scapam repede de ei. Tu-te-n muma-ta de narod!

  • Anonimule dar o familie cu 2_3 copii și cu salariu de 2500 lei o dată pe lună că așa îi dă stăpânul ce zici ??? cu mult bun simț îți voi spune dute la măta !!!

  • Googuuleeee! Eu am o pensie cu 4 in fata, nesimtita, Doar un lucru! Eu, la 21 de ani eram student, cu bursa republicana, 480 lei, sotia, bursa, 360 lei si un copil. Stii ce era superb, pe vremea lui ceasca? In cantina, in Tudor, daca esti din Iasi, Cu burta „la gura”, sotia, era febletea „muncitoarelor” din cantina, pentru noi erau MAMAIE. Se naste copilul, cum sa iti spun, era stapanul cantinei. MAMAIA …pe sest, un pachet pentru seara, … sa il pupe mamaiiiia! Deschis peste tot. Solidaritate. Salariul lor era de 1200 lei. EU NU UIT. Pentru mine, sotie, copil si nepot de 17 ani, DOAMNELE sunt si vor fi MAMAIE! Va sarut mana MAMAIE! Am 44 de ani vechime in munca, patru ani in armata, un pic de academie militara, inginer, cu grupa de munca fac 58 de ani vechime in campul muncii. Am pensie nesimtita? Bai TATAAA! Pune mana pe carte

  • Inca mai sant nostalgici comunisti printre noi care ar vota si o matura daca i de la pzd,bleh trebuie sa mai treaca o vreme sa se mai schimbe generatiile si mentalitatile.Muie psd si pro romanica

Adauga un comentariu