Eveniment-Social

Recital caritabil Duo Stoica, în sala „Caudella” a Universității de Arte „George Enescu” din Iași

Publicat: 16 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Recital caritabil Duo Stoica în sala Caudella a Universității de Arte George Enescu din Iași
Vernisaj are loc joi, 14. aprilie 2022

În perioada 19-22 noiembrie 2021, Asociația Club Kiwanis Team Iași în parteneriat cu Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași organizează în cadrul proiectului „Călătorim în țara muzicii” un MasterClass și un recital în scopuri caritabile la care vor participa violonistul de renume, deținător al unei viori Stradivarius, Răzvan Stoica și pianista care a avut titulatura de copil minune, recunoscută internațional, Andreea Stoica.

Andreea și Răzvan Stoica vor concerta caritabil în Iași, duminică, 21 noiembrie 2021, ora 17.00, în sala „Caudella” a Universității de Arte „George Enescu”. Accesul în sala de concert este posibil doar cu certificat verde. Toate regulile de siguranță sunt respectate. Purtarea măștii este obligatorie pe tot parcursul recitalului. Detaliile despre bilete se pot afla la: 0744.435.220 sau 0755.012.181.

Violonistul Razvan Stoica este deținătorul Marelui Premiu al concursului Strad Prize (Salzburg, Austria) din 2009, competiție unde a concurat cu 181 de contracandidați din toată lumea. El a câștigat, prin concurs internațional, dreptul de a cânta la vioara Antonius Stradivarius 1729 ex-Ernst până în anul 2025.

Este unul dintre cei mai apreciați tineri violoniști, la nivel internațional, ai timpului nostru.

Sora sa, pianista Andreea Stoica, considerată în copilărie un copil minune, a  concertat în Germania, Olanda, Italia, Spania, Franța, Elveția, Polonia, România, Israel, Grecia, Bulgaria și SUA, inspirând publicul în multe din sălile de concert importante precum Concertgebouw Amsterdam, De Doelen Rotterdam, Gewandhaus din Leipzig, Konzerthaus din Berlin, Tonhalle Dusseldorf, Teatro Regio din Torino, Carnegy Hall New York, Musikverein Wien și multe altele.

Din 1996, cei doi mari interpreți formează un duo inseparabil, „Duo Stoica”, ridicând publicul în picioare în recitalurile avute în toată Europa, SUA și Japonia.

Asociația Club Kiwanis Team Iași face parte din organizația Kiwanis Internațional, a doua entitate în lume ca influență și dimensiuni ale activităților caritabile după UNICEF. Kiwanis Team Iași s-a înființat în anul 2018, iar în această perioadă s-a ocupat de copii defavorizați și a încurajat și susținut tineri artiști prin organizarea și finanțarea de MasterClass-uri, recitaluri și alte activități, toate menite să motiveze elevii să-și urmeze visul în cariere artistice.

Dintre proiectele organizate de Asociația Club Kiwanis Team Iași: MasterClass de vioară Răzvan Stoica, recital de gală la finalul cursului de măiestrie interpretativă – noiembrie 2018,  MasterClass de vioară Răzvan Stoica, recital de gală la finalul cursului de măiestrie interpretativă – noiembrie 2019,  recitaluri instrumentale cu elevii olimpici de la Colegiul Național de Artă „O. Băncilă” Iași – aprilie 2019, Stradivarius la Palat – ianuarie 2019 și 2020, MasterClass Andreea și Răzvan Stoica – martie 2021.

Fiind o asociație non profit, activitățile organizate de Club Kiwanis Team Iași sunt posibile datorită donațiilor celor care susțin domeniul artistic. Cei care doresc să susțină proiectele noastre, o pot face în contul BRD – lei – RO05BRDE240SV25919232400

Asociația Club Kiwanis Iași Team  – SERVING THE CHILDREN OF THE WORLD!

 

Adauga un comentariu