WoW!

Recomandare pentru cei grav bolnavi: consumati plante din locul in care v-ati nascut. Au vibratii asemanatoare cu ale voastre

Publicat: 31 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Recomandare pentru cei grav bolnavi consumati plante din locul in care v-ati nascut. Au vibratii asemanatoare cu ale voastre

Popa (1924 – 1997) a fost un mare vindecator prin retete naturiste, un indrumator al cunoasterii prin credinta si stiinta, de la care ne-au ramas foarte multe sfaturi pretioase despre legatura dintre boala si alimentatie ori gandire. Nascut la data de 4 iunie 1924 in comuna Diosti judetul Dolj, este un deschizator de drum in domeniul bioenergeticii umane si al naturismului din tara noastra. Avand manifestari aparte inca din copilarie, la varsta de 4 ani, pe langa altele punea urmatoarea intrebare „Cine este omul, de unde vine si unde merge?

In cele ce urmeaza, Valeriu Popa ne prezinta cauzele care duc la imbolnavirea noastra.

Inca din Antichitate, inteleptii duceau o viata in armonie cu natura. De indemnul lor de a trai sanatos trebuie sa tinem seama, folosind cat mai multe alimente netrecute prin foc, indepartand carnea din alimentatie, evitand supraabundenta meselor. Valeriu Popa spunea ca ar fi suficient daca am manca 1/4 din ceea ce consumam in mod obisnuit.

Este bine sa consumam plantele din locul unde ne-am nascut, pentru ca acestea au vibratii asemanatoare cu ale noastre si nu apare incompatibilitatea. La multi oameni, cand parasesc locul de nastere, apar boli specifice care isi au originea in diferentele vibratorii provenind din alimentatie. Daca esti nevoit sa pleci, trebuie sa-ti cauti zone similare ca vibratii celor de unde ai plecat.

Corpul omenesc este format din doua materii: una fizica si una bioenergetica. Din cauza unui dezechilibru, boala apare uneori cu 5-7 ani inainte de a se manifesta fizic, in plan energetic, iar in cazul cancerului – si mai mult: 11-13 ani. Astfel, orice boala poate fi descoperita si prevenita cu mult timp inainte ca ea sa se manifeste. Pentru prevenire trebuie un regim corect de viata.

Uneori, nici nu am curajul sa consum alimentele. Multe legume sunt crescute in sere la lumina artificiala (se dezvolta energii perverse), sunt tratate chimic contra daunatorilor, cresc in pamant cu ingrasamant chimic. In magazine gasesc sucuri conservate, pasteurizate, cu coloranti si arome sintetice care conduc spre boala. In Occident, poti sa bei un suc de fructe natural facut in fata ta, ceea ce nu se intampla la noi. Carnea consumata de cei mai multi dintre noi provine de la animale tratate cu antibiotice, hormoni de crestere, substante nesanatoase, care fac rau organismului. Zaharul, sarea, uleiurile sunt tratate chimic si pararafinate.

Pana si ceaiurile din plante medicinale luate din magazine au arome sintetice. Produsele lactate, cum ar fi untul, margarina, au aditivi chimici, conservanti. Am cumparat de la un magazin naturist secara pe care am pus-o la incoltit. Am asteptat degeaba o saptamana, ca tot nu a incoltit. Secara era amara la gust. Am avut de curand surpriza sa constat ca painea graham facuta in una din fabricile noastre contine margarina.

Dar, dupa cum afirma dr. Bruker, margarina devine nesanatoasa din cauza procesului de fabricatie. Este supusa durificarii (dispar acizii grasi nesaturati, apar substante care in natura nu exista, acizi grasi liberi, Al, Pb, Fl). Emulgarea se face cu emulgatori care produc o boala de piele. La neajunsurile alimentare se adauga poluarea atmosferica si apa de la robinet care trece prin tevi neizolate bine, uneori mirosind a clor. Ecologistii de la noi ar trebui sa se ocupe mai mult de sanatate si mai putin de politica. In discursurile lor ar trebui sa specifice si ce masuri au luat pentru ajutorarea oamenilor in obtinerea sanatatii.

Cred ca va mai trece mult timp pana sa apara si la noi magazine cu imbracaminte ecologica (ca in Danemarca – vezi Formula AS – februarie 1998) din fibre naturale, vopsite cu coloranti naturali, confectionate de muncitoare nestresate, incarcate de ganduri pozitive, care lucreaza in bune conditii.

Calculatoarele ar trebui sa aiba sisteme mai bune de protectie impotriva radiatiilor. Am intalnit persoane serios afectate de calculator (afectiuni ale sangelui, eczeme pe maini, hemoroizi etc.). Chiar si pe mine m-a afectat mult munca la calculator. Mi-a scazut vederea si cred ca si la deformarea degetului a avut influenta.

Aceasta scanteie divina care este viata trebuie aparata. Sa ne unim fortele pentru aceasta.

Dr. C. Sichelschmidt Waerland, in cartea Viata simpla, enumera o serie de intelepti greci antici care aveau deprinderi naturiste:

Hesiod blestema fapta lui Prometeu, care a omorat o vita si a adus focul; Pitagora recomanda alimente netrecute prin foc, pentru ascutirea mintii; Socrate spunea urmatorul dicton: “Mananca numai ca sa traiesti si nu trai ca sa mananci” sau “Noi suntem calatori pe pamant si nu trebuie sa suportam prea mult bagaj, pentru ca ne stanjeneste”; Platon consuma o singura masa pe zi, de preferinta fructe – tinea posturile; Xenocrate era vegetarian; Diemone spunea: “Carnea si vinul abrutizeaza pe batrani si moleseste pe tineri” – se hranea cu ierburi, smochine, masline si legume crude; Plutarh, un aparator al animalelor, era vegetarian; Teofrast, mare naturalist, spunea: “Imbuibandu-se, oamenii au cazut tot mai adanc in excese si la sfarsit nu au mai lasat nimic negustat si menancat”; Seneca spunea: “Hrana devine din ce in ce un excitant al foamei”. Medicul antic grec Hippocrate spunea: “Alimentele voastre sa fie leacuri, iar leacurile voastre alimente”.

Cu o jumatate de mileniu inaintea nasterii lui Iisus Hristos, in China, Lao Tze a scris cartea Tao te King – Cartea cu peste 5000 de semne, in care apar principii de tehnica nemuririi, in care se contopesc yang si yin (materie si spirit, viata si moarte). Taoismul spune ca pentru a a scapa de fortele malefice trebuie sa se renunte la unele mancaruri precum carnea si vinul si sa se asigure hrana prin plante medicinale si substante minerale care nu mai dau energie demonilor. Astfel, fara aceste forte distructive, adeptul se poate hrani cu energia cosmica (prana). De aici, probabil si forta psihica, buna dispozitie pe care o capata naturistii. Deci iata ca aceste principii elaborate de filozofii antici raman valabile si astazi, fiind verificate in timp, si iau amploare din ce in ce mai mare.

Adauga un comentariu