Local

Rectorul TUIASI, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval: „Înscrierea pentru Admiterea 2020 a fost prelungită, în contextul actual, până pe 31 iulie” (EXCLUSIV)

Publicat: 28 iul. 2020
ALT=
Rectorul TUIASI, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval: „Înscrierea pentru Admiterea 2020 a fost prelungită, în contextul actual, până pe 31 iulie"

Rectorul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi“ (TUIASI) din Iași, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval face precizări importante legate de Admiterea 2020. De asemenea, rectorul Universității Tehnice din Iași arata cât de valoroase și de viitor sunt domeniile inginerești de la specializările celor 11 facultăți politehniste. Înscrierea pentru Admiterea 2020 a fost prelungită, în contextul actual, până pe 31 iulie pentru Românii de pretutindeni. Pentru ceilalți candidați, înscrierea se încheie astăzi, 28 iulie.

Rectorul TUIASI, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval: „Înscrierea pentru Admiterea 2020 a fost prelungită, în contextul actual, până pe 31 iulie”

Universitarul Cașcaval continuă pe aceeași linie și ii motivează pe absolvenții de liceu să aleagă să studieze la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași.

„După cum spuneam și cu diferite ocazii, necesitatea dezvoltării domeniilor industriale producătoare de bunuri va absorbi din ce în ce mai multi specialiști, Mai ales că revenirea la o economie normală după această pandemie nu este posibila fără implicarea acestor specialiști. Astfel, situația înscrierilor din acest an de la TUIASI susține cele menționate anterior. Numărul candidaților fizici depășește cu  circa 50% numărul locurilor alocat la buget pentru studenții români și cu peste 70 la sută numărul de locuri pentru Românii de pretutindeni”, a reliefat rectorul, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval.

Și Admiterea 2020, la programele de master organizate de facultățile de la TUIASI, prelungită până pe 5 august 2020

Mai departe, de scos în prim-plan și faptul că Admiterea 2020, la programele de master organizate de facultățile de la TUIASI, au fost prelungite până pe 5 august 2020.

„Admiterea la studiile de master continuă până în data de 5 august, deoarece examenele de finalizare a studiilor de licență au fost prelungite până în 31 iullie, din cauza contextului actual. Deși promoția de licență 2020 este ceva mai redusă numeric, fiind efectul Admiterii din 2016, suntem convinși că ocuparea celor 1.600 de locuri bugetate la master nu va fi o problema”, a conchis rectorul Dan Cașcaval.

Dosarele pot fi depuse online

Cei care vor candida pentru locurile puse la dispoziție de către TUIASI au posibilitatea să se înscrie, cu o singură taxă și prin depunerea unui singur dosar, la oricâte facultăți ale Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași doresc, în ordinea preferințelor. Ulterior, în funcție de media de admitere și de opțiunile alese, aceștia vor fi declarați admiși. Dosarele pot fi depuse online până pe 28 iulie, când se încheie sesiunea de vară a admiterii, cu două excepții: la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” ultima zi a înscrierilor este 15 iulie, în timp ce la Facultatea de Automatică și Calculatoare, ultima zi este 19 iulie.

„Contextul actual a lăsat clar să se înțeleagă că este nevoie de ingineri pentru revigorarea unor sectoare productive și, mai ales, pentru dezvoltarea unora care în viitor pot oferi siguranță societății umane în fața unor provocări similare. Sunt convins că atractivitatea studiilor la Politehnica ieșeană este în creștere și vom solicita, ca în fiecare an, locuri suplimentare”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

La Facultatea de Automatică și Calculatoare se va intra anul acesta doar pe bază de concurs de dosare

Anul acesta s-a luat decizia, pentru a nu exista niciun risc de sănătate pentru candidați, ca cele două facultăți care aveau probe tip examen pentru admitere să nu mai susțină probele respective. Astfel, la Facultatea de Automatică și Calculatoare se va intra anul acesta doar pe bază de concurs de dosare, în timp ce la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” candidații vor trebui să prezinte un portofoliu relevant de lucrări care va conta în evaluarea dosarului lor de înscriere.

Platforma inovatoare lansată în 2017 de TUIASI pentru admiterea online a fost dezvoltată anul acesta, în contextul pandemiei cauzate de virusul SARS-COV2, pentru că întreg procesul de admitere pentru înscrierea în anul universitar 2020 – 2021 se va desfășura preponderent online. Cei care nu au acces la internet sau nu au posibilitatea de a se înscrie pe platforma creată de universitate, vor putea să își depună dosarul personal, la unul dintre punctele deschise de comisiile de admitere de la facultăți.

Astfel, candidații pot urmări în timp real situația înscrierilor la fiecare facultate, numărul de solicitări de înscriere fiind generat automat, iar clasificarea în funcție de media candidaților se face în timp real, astfel încât în final rezultatele să fie făcute publice ținând cont de toate opțiunile candidaților. Mai mult, a fost actualizat ghidul de completare a formularului online de înscriere la TUIASI, pentru a veni în ajutorul celor care își vor depune dosarele online, iar pe platforma de admitere a apărut și o secțiune cu cele mai frecvente întrebări ale candidaților și răspunsuri pentru acestea.

Adauga un comentariu