Actualitate

Rectorul UAIC Iași, profesorul Tudorel Toader face un anunț important: ”Revenirea în avocatură !”

Publicat: 29 iul. 2020
Rectorul UAIC Iași, profesorul Tudorel Toader face un anunț important: ”Revenirea în avocatură !”
Rectorul UAIC Iași, profesorul Tudorel Toader face un anunț important: ”Revenirea în avocatură !”

Astăzi, pe pagina personală de facebook, profesorul Tudorel Toader a făcut un anunț extrem de interesant. Acesta, îmbracat în robă, arată că a decis să își reia una dintre cele mai dragi și plăcute activități pentru domnia sa. Este vorba de profesia ce ține de avocatură. ”Revenirea în avocatură !” a postat rectorul Tudorel Toader.

Rectorul UAIC Iași, profesorul Tudorel Toader face un anunț important: ”Revenirea în avocatură !”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2679243815653285&set=a.1384604131783933&type=3&theaterDin septembrie 1986 și până în prezent, Tudorel Toader a avut o serie de funcții importante. De la procuror, avocat în Baroul Iași, judecător la Curtea Constituțională a României, Ministrul Justiției, membru în Comisia de la Veneția, asistent universitar, lector universitar, conferențiar, conducător de doctorat, profesor universitar pentru drept penal, drept penal european și drept constituțional, rectorul UAIC Iași, Tudorel Toader a decis să îmbrățișeze încă o dată funcția dragă sufletului său, cea de avocat.

Astfel, într-un anunț de pe contul său personal de Facebook, profesorul Tudorel Toader arată că a decis să reia o activitate extrem de îndrăgită în trecut, declarând ”Revenirea în avocatură !”. În comentarii, mulți oameni îl felicită și îl susțin în drumul pe care acesta a ales să meargă.

Profesorul Tudorel Toader a scris o serie impresionantă de cărți, dintre care amintim: ”Curs de contencios constituțional” alături de Safta Marieta, ”Constituția României – decizii CCR, hotărâri CEDO, hotărâri CJUE, legislație conexă – (coautor)”, ”Ghid de admisibilitate la Curtea Constituţională a României, (coautor)”, ”Explicaţiile noului Cod penal, vol. I – V (coordonator şi coautor)”, ”Dialogul judecătorilor constituţionali„, ”Noul Cod penal. Comentarii pe articole, (coordonator şi coautor)”, ”Noul Cod penal şi Noul Cod de procedură penală – corelaţii cu vechile reglementări, decizii CCR, recursuri în interesul legii, hotărâri prealabile, legislaţie conexă,
hotărâri CEDO – ediţie adnotată”, ”Valences juridiques francophones”
( în colaborare cu prof. Balan Marius), ”Constituţia României reflectată în jurisprudenţa constituţională”, ” Drept penal român. Partea specială”, ”Infracţiunile prevăzute în legile speciale„, ”Codul penal şi Codul de procedură penală, Hotărâri CEDO, Decizii ale
Curţii Constituţionale, Recursuri în interesul legii, ediţie adnotată”, ”Dicţionarul personalităților juridice românești„
( în colaborare cu MÂȚĂ Dan Constantin, COSTEA Ioana Maria), ”Codul penal şi Legile speciale – doctrină, jurisprudenţă, decizii ale Curţii Constituţionale, hotărâri CEDO” și ”Drept penal. Partea specială. Culegere de probleme din practica judiciară pentru uzul studenţilor”.

 

 

Comentarii
  • …iar restul oamenilor, in comentarii, ii doresc Coronavirus.
    Poate asa scapa si universitatea si Iasiul de unul din cele mai toxice personaje.

  • Numai in pomul cu roade bogate se arunca cu pietre. „Restul oamenilor” cum zice amicul UAIC de mai sus,un primitiv mintal,nu exista in relația c-o coronavirusul. E o născocire cretina a unui individ repetent.
    Prof.dr.TT e un eminent profesor universitar,se înscrie pe panoplia celor mai renumiți reprezentanți ai UAIC ,etc.,etc.,etc.
    Cazul procurorului criminal Negulescu,cavalerul de elita al DNA Ploiești,justifica pe deplin destituirea din funcție a codrutei. La procurori rezultatele bune nu se compensează cu tâmpeniile,sau cu ilegalitățile comise .prevaleaza ilegalitățile,care te bagă la mititica,cu homo. Iar dovada ca este o eminenta a profesiei este faptul ca nu a acceptat sa facă jocul infractorilor din politica,nici Relu și nici a lui Dady. Fiecare cu pușcăria lui,după merit. Este o cinste și o onoare deosebita pentru cadrele uaic ca prof.dr.TT este rector reales.

  • Este o decizie înțeleaptă având în vedere numărul de procese în care este implicată Universitatea. Dar nu a precizat dacă dorește să practice avocatura la Iași ori în altă parte, poate la Bruxelles…oricum, orice, dar numai rector nu are astâmpăr să fie…parcă are ADHD administrativ.

  • Sper să ducă lipsa de clienți onorabili.Poate știe că odată și odată, țara hoților și a lichelelor, a incompetenților, a matracucilor și idioților de tot felul va deveni…o țară ca afară.Unde nici el nu are ce căuta.

Adauga un comentariu