Prima pagină » Actualitate » Regele Charles al III-lea vine în România. Pensiunile din Viscri, rezervate 100% pe perioada vizitei sale
Regele Charles al III-lea vine în România. Pensiunile din Viscri, rezervate 100% pe perioada vizitei sale

Regele Charles al III-lea vine în România. Pensiunile din Viscri, rezervate 100% pe perioada vizitei sale

27 mai 2023, 17:00,
BZI.ro, în Actualitate

Nu a mai rămas niciun loc de cazare la Viscri, cu doar o săptămână înainte de vizita regelui Charles. Pensiunile au fost rezervate în proporție de 100% pe întreaga perioadă în care va sta suveranul britanic în țara noastră.

Regele Charles va ajunge în România în data de 2 iunie. Va vizita mai multe locuri din țara noastră, inclusiv Viscri. Nu doar locurile de cazare din Viscri au fost rezervate în totalitate, ci și cele de la pensiunile din împrejurimi.

Este prima dată când un rege al Marii Britanii și al Irlandei de Nord ajunge în România

Se așteaptă ca la sosirea suveranului britanic în zonă să fie foartă multă lume. Este prima dată când un rege al Marii Britanii și al Irlandei de Nord ajunge în România.

Chiar dacă este o vizită de înalt rang, reprezentanții casei regelui Charles din Viscri spun că acesta este o persoană simplă, pentru care nu vor pregăti nimic special.

Vizita ar fi fost convenită la ceremonia de încoronare

Vizita ar fi fost convenită la ceremonia de încoronare, la care au participat președintele Klaus Iohannis împreună cu soția și principesa Margareta împreună cu Principele Consort.

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi regina consoartă Camilla au fost încoronaţi sâmbătă, 6 mai, la Abaţia Westminster din Londra. Regele Marii Britanii este un promotor al României și se declară un admirator al Transilvaniei, unde deține proprietăți.

Casa deținută de Regele Charles la Viscri, numită în continuare Casa Prințului de Wales din Viscri, s-a redeschis pentru vizitare începând cu data de 1 aprilie. Proprietatea tradițională săsească din satul Viscri, parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, găzduiește la început de sezon două noi expoziții speciale: expoziția „Cos pentru o cauză” a asociației Semne Cusute, care vorbește despre modă și activism inspirat de tradiție, și cea de obiecte ceramice „Învelitoarea istorică – Paradigma restaurării”, pe lângă expoziția permanentă de artă și carte botanică ”The Transylvania Florilegium”, potrivit unui comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *