Sanatate

Regim pentru diaree la copii. Alimente recomandate în timpul manifestării deranjului

Publicat: 16 ian. 2023
Regim pentru diaree la copii. Alimente recomandate în timpul manifestării deranjului
O mămică ar trebuie să țină cont și de unele recomandări pentru refacerea echilibrului hidric la bebeluși

Tot mai multe mămici sunt în căutarea unui regim pentru diaree la copii. Diareea este o afecțiune corporală în care pacientul are frecvent defecări lichide sau apoase. Poate fi însoțită de dureri abdominale, vărsături, pierdere severă în greutate, febră sau sângerare.

Copilul nu trebuie readus la dieta obișnuită până când nu se restabilește echilibrul hidric și nu încetează vărsăturile. În timpul tratamentului trebuie să creșteți volumul de lichide pentru a rehidrata organismul. În cazul bebelușilor care sunt hrăniți exclusiv cu lapte matern, alăptarea trebuie continuată ca și până acum. Cel mai periculos simptom al diareei acute este deshidratarea, deoarece copiii au un procent mult mai mare de apă în organism. Un sugar, de exemplu, are aproape 70% din greutatea sa corporală compusă din apă.

Regim diaree copii. Terapia de rehidratare

Terapia de rehidratare este o componentă foarte importantă a recuperării după diaree și deshidratare. Terapia de rehidratare orală este primul lucru care trebuie făcut după diaree și este cel mai eficient în primele etape ale bolii.

Este indicat ca bebelușul să administreze soluții. Soluțiile ORT conțin în principal cantități echilibrate de potasiu, sodiu, clor, bicarbonat, citrat și glucoză, zaharoză sau dextroză. Preparatele sunt cel mai adesea vândute sub formă de pulberi, care sunt ușor de utilizat, dar și sub formă de soluții gata de băut.

O mămică ar trebuie să țină cont și de unele recomandări pentru refacerea echilibrului hidric la bebeluși. Astfel, este indicat să creșteți frecvența și durata alăptării. Unui copil alăptat exclusiv la sân ar trebui să i se dea, de asemenea, soluție sau apă potabilă pură.

Dacă bebelușul este alimentat cu hrană mixtă sau dacă îl hrăniți cu lapte praf, trebuie administrate și lichide precum apa potabilă pură. O mămică trebuie să pregătească o soluție din dextroză și clorură de potasiu, clorură de sodiu alături de citrat de sodiu. Un copil trebuie să mănânce atunci când suferă de diaree alimente lichide, de exemplu, supă sau bulion.

Dieta pentru a calma simptomele provocate de disconfort. Cum să restabilești funcția intestinală

O dietă bună este importantă pentru a restabili funcția intestinală. Diareea asociată cu o infecție intestinală duce adesea la deficit de lactază. Medicul pediatru vă poate prescrie o formulă fără lactoză pe durata bolii.

Cel mai bine este să începeți dieta în caz de diaree cu terci de orez, deoarece are proprietăți puternice de absorbție și ajută la stoparea disconfortului. De asemenea, este indicat să dați copilului orez proaspăt fiert, banane, suc natural de mere, cartofi fierți și pui fiert. Mulți specialiști recomandă consumul de crutoane și pâine tare, pește și ceai.

În plus, un copil cu diaree ar trebui să mănânce terciuri fără lapte, pe bază de hrișcă sau porumb. Recomandate sunt și piureurile de legume. Piureul de mere poate fi, de asemenea, inclus în dietă. Este bogat în pectină, care ajută la regenerarea mucoaselor intestinale. Strugurii negri și roșii, fructele de pădure, precum afinele, cireșele și murele negre îl va ajuta pe copil să scape de deranj.

Atunci când pregătești mâncare în timpul unui regim pentru diaree la copii este indicat să adaugi piper negru măcinat la preparatele gătite. De asemenea, oferiții copilului cât mai multe nuci, ceai cu ceapă, amidon, mere și fructe uscate. Aceste alimente alături de un regim special conceput îl va ajuta pe copil să uite definitiv de disconfort.
Adauga un comentariu