Stiri medicale

Vacanta în perioada Covid-19: informații esențiale pentru a vă bucura de plajă în siguranță

Publicat: 06 aug. 2020
Reguli pentru vacanta în perioada Covid-19

Reguli pentru vacanta în perioada Covid-19. Anul acesta este oarecum oarecum diferita, din cauza pandemiei coronavirusului. Perioada de vară nu ar trebui să fie sinonimă cu relaxarea în ceea ce privește gesturile de barieră. Gesturile de barieră și distanțarea socială sunt, așadar, foarte importante.

Puteți contracta Covid-19 în timp ce înotați?

Mulți francezi se întreabă dacă este sigur să faca baie într-o piscină, lac, râu sau mare în aceasta perioada. În special în piscine sau în spa-uri, tratamentul obișnuit al apei (cu clor sau brom) elimină virusul. Potrivit Institutului Francez de Cercetare pentru Exploatarea Mării (Ifremer), care a efectuat analize în apa de mare a falezelor maritime, nu a fost detectată nicio urmă de virus în eșantioanele prelevate.

Ar trebui să fiți însă atenți dacă intrați în contact cu alte persoane în timp ce înotati, deoarece activitatea fizică crește riscul de transmitere din cauza expunerii crescute la picături. Riscul este crescut și de imposibilitatea de a purta o mască protectoare în aceste medii.

Este obligatoriu să purtați o mască la piscină și la plajă?

Singurele reguli care se aplică pe plaje sunt respectarea gesturilor de barieră și distanțarea fizică, precum și interdicția de a se aduna mai mult de 10 persoane.

Ar trebui să stați la cel puțin un metru distanță de ceilalți la piscină sau la plajă?

Este important să respectăm distanțarea socială în perioada de vară. La plajă, ar trebui să puneți prosopul la un metru distanță de ceilalți oameni. La piscină, înotătorii trebuie să stea la cel puțin un metru față de ceilalți înotători din interiorul și din afara piscinelor.

Reguli pentru vacanta în perioada Covid-19. Este folositor gel hidroalcoolic la soare?

Printre gesturile de barieră recomandate de autoritățile sanitare pentru a lupta împotriva Covid-19, găsim spălarea mâinilor. Când sunteți afară, este mai practic să o faceți cu gel hidroalcoolic. Potrivit dermatologilor, acest produs nu se impaca cu soarele. Motivul este simplu: utilizarea acestei soluții hidroalcoolice în lumina directă a soarelui ar putea arde pielea și a o deshidrata. Anumite componente ale acestor produse pot crea, de asemenea, riscuri de hiperpigmentare a pielii atunci când sunt expuse la soare. Prin urmare, dermatologii recomandă spălarea mâinilor cu apă și săpun.

Covid-19 este sensibil la temperaturi ridicate?

Mai multe studii arată că creșterea nivelului de temperatură și umiditate afectează viabilitatea virusului și reduce numărul de infecții. Importanța acestei corelații a fost cuantificată, Creșterea temperaturii cu un grad este asociată cu o scădere de 3,1% a cazurilor noi și a 1,2% a deceselor. Cu toate acestea, nu trebuie să vă bazați pe căldură pentru a vă proteja de virus și aveți întotdeauna grijă să respectați gesturile de barieră și distanțele de siguranță.

Adauga un comentariu