Actualitate

Remanierea miniştrilor Guvernului Ciucă. Florin Cîțu va purta discuţii cu fiecare membru

Publicat: 21 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Remanierea miniştrilor Guvernului Ciucă. Florin Cîțu va purta discuţii cu fiecare membru
Preşedintele Partidului Naţional Liberal va purta discuţii cu fiecare membru şi ar putea avea loc o remaniere a miniştrilor Guvernului Ciucă

Astăzi, 21 martie 2022, miniştrii sunt chemaţi la o şedinţă în coaliţia de guvernare. Astfel, preşedintele Partidului Naţional Liberal va purta discuţii cu fiecare membru şi potrivit unor surse ar putea avea loc remanierea miniştrilor Guvernului Ciucă.

Liderii coaliţiei s-au reunit la Palatul Parlamentului, iar în şedinţă va fi discutat pachetul de măsuri socio-economice pe care l-a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

Remanierea miniştrilor Guvernului Ciucă, discutată într-o şedinţă de coaliţie

Florin Vasile Cîțu, preşedintele PNL, a anunţat astăzi că va purta discuţii cu fiecare ministru al Cabinetului Ciucă. Conform unor surse politice, preşedintele Senatului şi-ar dori o remaniere guvernamentală.

Premierul Nicolae Ciucă anunța de vineri că a discutat cu miniștrii ca fiecare să identifice măsurile care se impun, urmând ca acestea să fie prezentate în Coaliție.

„Pentru celelalte măsuri economico sociale am discutat cu membrii guvernului ca fiecare să identifice măsurile care se impun, să le putem analiza. Astăzi (n.red. vineri) vom analiza aceste propuneri, urmând că ulterior să le discutăm în Coaliție și să putem să le aprobăm”, spunea premierul.

Evaluarea făcută de Cîțu este una periodică pentru a vedea performanetele Cabinetului, mai ales implementarea reformelor din Planul Naţional de Redresare şi Reziliență.

„Se face această evaluare, nu trebuie să fie nicio surpriză pentru nimeni. Am spus de atâtea ori şi când eram premier că fac o evaluare a miniştrilor pentru a vedea performantele Guvernului. Mă interesează, în primul rând, e adevărat, PNL, dar mă interesează şi performanţa Guvernului. Sunt câteva lucruri la care mă uit, în primul rând, implementarea reformelor din PNRR şi i-am anunţat de fiecare dată pe toţi miniştrii că eu nu voi accepta ca scuză războiul din Ucraina pentru faptul că nu putem face o anumită reformă sau alta”, a declarat Florin Cîțu înainte de debutul ședinței de coaliție.

Miniştrii Guvernului Ciucă vor purta discuţii cu preşedintele PNL, Florin Cîțu

Președintele Senatului, Florin Cîțu, ar avea în vedere o remaniere în rândul miniștrilor PNL şi ar fi comandat la partid sodaje de opinie din care rezultă că partidul s-ar afla în ascensiune. De asemenea, liderul liberalilor consideră că ar fi un moment prielnic pentru a promova figuri noi în executiv.

Astfel, miniştrii sunt chemaţi pe rând la o discuţie cu liderii coaliţiei de guvernare pentru a discuta măsurile pe care Executivul urmează să le propună pentru a identifica problemele din ministere şi cum poate fi îmbunătăţită activitatea.

Surse social democrate spun că nu este vorba despre o evaluarea, nici despre o remaniere. „Dacă facem remaniere, facem la partid evaluare. Deocamdată PSD nu are în vedere o remaniere”, spun sursele citate.

Întrebat luni, 21 martie 2022, despre o eventuală remaniere, Florin Cîțu a transmis că „astăzi nu discutăm despre asta”, ci doar este o simplă evaluare.

„Fac o evaluare constantă a miniștrilor. Sunt câteva lucruri la care mă uit: implementarea reformelor din PNRR. Nu voi accepta ca scuză faptul că nu putem să facem o reformă sau alta. Mi se pare că economia este adminsitrată suboptimal. (…) Mă interesează în PNL să avem o performanță bună și mă interesează că guvernul să performeze. Nu trebuie să ne ascundem în spatele unor scuze”, a declarat președintele PNL, înaintea ședinței de coaliție.

Maratonul discuțiilor cu miniștrii Cabinetului Ciucă

Ordinea în care vor avea loc discuțiile:

13.00- ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
13.30- ministrul Finanțelor, Adrian Câciu
14.00- ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu
14.30- ministrul Muncii, Marius Budăi
15.00 – ministrul Mediului – Tanczos Barna
15.30 – ministrul Agriculturii – Adrian Chesnoiu
16.00 – ministrul Energiei – Virgil Popescu
16.30 – ministrul Economiei – Florin Spătaru
17.00 – ministrul Sportului – Eduard Novak
17.30 – ministrul Familiei – Gabriela Firea
18.00 – ministrul Dezvoltării – Cseke Attila
18.30 – ministrul de Interne – Lucian Bode
19.00 – ministrul Sănătății – Alexandru Rafila
19.30 – ministrul Culturii – Lucian Romaşcanu
20.00 – ministrul Cercetării – Marcel Boloş

Reamintim faptul că PNL are în Guvern opt miniștri: interne, externe, justiție, digitalizare, mediul de afaceri, fonduri europene, educație și energie.

Partidul Social Democrat l-a criticat pe ministrul energiei Virgil Popescu, în timp ce Florin Cîțu a reproșat insistența ministrului PSD al Muncii, Marius Budăi, pe subiectul renegocierii PNRR și l-a atacat în mai multe rânduri şi pe ministrul Finanțelor Adrian Câciu.

Discuția despre remanierea miniștrilor Guvernului Ciucă are loc și în contextul în care în ultima perioadă între partenerii de guvernare au apărut tensiuni.

 

Adauga un comentariu