Coronavirus

Remdesivir, tratament COVID-19, va ajunge în Europa. Și România va putea beneficia

Publicat: 29 iul. 2020
Remdesivir, tratament COVID-19, va ajunge în Europa. Și România va putea beneficia
Remdesivir, tratament COVID-19, va ajunge în Europa. Și România va putea beneficia

Remdesivir, tratament COVID-19, va ajunge în Europa. Și România va putea beneficia. Astfel că a fost semnat un contract de 63 de milioane de euro între Comisia Europeană și compania farmaceutică Gilead, pentru a furniza Europei tratamentul Veklury, denumirea comercială a Remdesivir. Aproximativ 30.000 de pacienți din țările membre vor beneficia de el, inclusiv România. Veklury este primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19.

Din august vom avea tratamentul. Remdesivir, tratament COVID-19

Începând cu prima parte a lunii august vor fi puse la dispoziția statelor membre și a Regatului Unit loturi de Veklury, pentru a răspunde nevoilor imediate.

„În ultimele săptămâni, Comisia a lucrat fără încetare cu compania Gilead pentru a ajunge la un acord prin care să se asigure livrarea în UE de stocuri din primul tratament autorizat pentru COVID-19. Ieri, la mai puțin de o lună de la autorizarea Remdesivir, a fost semnat un contract care va permite livrarea, începând cu prima parte a lunii august, a tratamentelor pentru mii de pacienți. Comisia face tot ce îi stă în putință pentru a asigura accesul la tratamente sigure și eficiente și sprijină dezvoltarea vaccinurilor împotriva noului coronavirus. Acordul de ieri reprezintă încă un pas important în lupta noastră pentru combaterea acestei boli”, a spus Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate.

Contractul va fi finanțat de instrumentul de sprijin de urgență al Comisiei. Astfel va fi asigurat tratamentul a aproximativ 30.000 de pacienți care prezintă simptome severe de COVID-19. Costul total este de 63 de milioane de euro.

Pe baza unei chei de repartizare, Comisia își ia obligația de a distribui în mod echitabil medicamentul la nivelul Uniunii Europene.

De asemenea, Comisia Europeană organizează o achiziție comună care vizează acest medicament; se estimează că aceasta va acoperi nevoile suplimentare începând din luna octombrie.

În România, deja au fost pacienți care au beneficiat de acest tratament, deoarece Remdesivir a fost asigurat unor clinici ca parte a unui studiu clinic. Contractul semnat de UE oferă posibilitatea tuturor spitalelor să se bucure de tratament.

Cifre îngrijorătoare! Câte persoane au fost nou infectate cu COVID-19 în România

Până astăzi, 29 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 48.235 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

26.446 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.870 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.182 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 2.269 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 28.07.2020 (10:00) – 29.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 30 de decese (15 bărbați și 15 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Botoșani, Brașov, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Timiș, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 la categoria de vârstă 50-59 ani, 9 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 11 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate cele 30 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Adauga un comentariu