Sanatate

Remedii acid uric crescut. Ierburi care vor contribui la vindecarea gutei

Publicat: 19 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Remedii acid uric crescut. Ierburi care vor contribui la vindecarea gutei
Prin urmare, terapia nu trebuie oprită pur și simplu pentru că ai simțit brusc o ușurarea

Plantele și remediile pentru acid uric crescut ajută la oprirea simptomelor dureroase și a proceselor inflamatorii.  Fitoterapia ajută la sporirea efectului terapeutic al medicamentelor luate. Spre deosebire de tratamentul medicamentos, plantele medicinale pot fi utilizate pe o perioadă lungă de timp și se poate face profilactică cu acestea, prevenind recidivele afecțiunii.

Tratamentul gutei cu plante medicinale are mai multe avantaje. Printre cele mai evidente sunt cu siguranță ingrediente naturale din care sunt compuse remediile. De asemenea, eficacitate în eliminarea simptomelor dureroase provocate de acidul uric crescut. Remediile naturiste au capacitatea de a normaliza metabolismul și procesele metabolice în țesutul articular. Mai mult decât atât, acestea au o listă minimă de contraindicații, oferind un efect complex asupra țesuturilor articulare. Leacurile băbești sunt extrem de disponibile, toate ingredientele pe bază de plante pot fi achiziționate de la o farmacie la un preț foarte mic, fiind și foarte ușor de pregătit remediile conform rețetelor vechi.

o cana cu ceai din plante pe o masa langa un ceainic
Există diferite rețete pentru prepararea remediilor pe bază de plante pentru tratamentul acidului uric crescut

Remedii acid uric crescut. Plantele folosite în fitoterapie

Proprietățile benefice ale plantelor se aplică tuturor proceselor patologice care apar în organism în timpul gutei. Colecțiile de medicamente, folosite atât pentru uz intern, cât și pentru uz extern, calmează și ajută la eliminarea durerii, normalizează procesele metabolice din articulații. Datorită remediilor naturiste țesuturile primesc o cantitate suficientă de nutrienți și oxigen.

Administrarea de remedii pentru scăderea acidului uric ajută la creșterea apărării locale, desumflarea picioarelor, ca urmare, frecvența atacurilor scade. Multe plante medicinale au un efect antiinflamator puternic datorită conținutului de salicilați și alte elemente din ele, care sunt similare în caracteristicile lor structurale cu steroizii. Există ierburi care ajută la creșterea acidului uric. Ele îndepărtează excesul acestuia din organism, oprind astfel un atac acut și eliminând durerea.

În fitoterapie, cele mai utile sunt remediile pregătite din ​​sunătoarea, salvie, tanaceu, serie, muşeţelul și sabia. Aceste plante medicinale sunt utilizate atât individual, cât și combinate sub formă de taxe, ceea ce face posibilă îmbunătățirea proprietăților lor terapeutice și să aibă un efect complex asupra focarului inflamator.

un ceainic langa o cana cu ceai pentru vindecarea gutei
Leacurile băbești nu sunt recomandate pacienților care suferă de neoplasme oncologiceboli venerice

Cum să utilizezi corect medicamentele bătrânești. Cum să vindeci guta la domiciliu

Este imposibil să vindeci guta numai cu ierburi. Oricare, chiar și cele mai bune rețete pe bază de plante medicinale ar trebui combinate cu terapia medicamentoasă. Cursul tratamentului pe bază de plante ar trebui să fie lung, de câteva luni, deoarece au un efect cumulativ.

Prin urmare, terapia nu trebuie oprită pur și simplu pentru că ai simțit brusc o ușurarea. Nu puteți folosi rețete populare fără a consulta mai întâi un medic, deoarece unele plante medicinale sunt incompatibile cu terapia medicamentoasă.

În plus, plantele medicinale sunt contraindicate pentru persoanele care suferă de o intoleranță individuală la ierburi și componente conținute în compoziția lor. De asemenea, remediile naturiste sunt contraindicate persoanelor care suferă de boli infecțioase cu evoluție acută cu abateri ale stării mentale.

De asemenea, leacurile băbești nu sunt recomandate pacienților care suferă de neoplasme oncologiceboli venerice. Femeilor aflate în sarcină și care suferă de infecții ale tractului urinar, remediile naturiste sunt contraindicate. Pentru ca terapia pe bază de plante să dea un efect bun, se recomandă utilizarea lor în combinație. Astfel, beți ceai și folosiți decocturi, de asemenea, utilizați tincturi pentru uz extern.

barbat care se tine de piciorul sau afectat de guta
În plus, plantele medicinale sunt contraindicate pentru persoanele care suferă de o intoleranță individuală la ierburi

Rețetă pentru a pregăti un medicament naturist în bucătăria ta

Există diferite rețete pentru prepararea remediilor pe bază de plante pentru tratamentul acidului uric crescut. Unele ajută la stoparea inflamației, altele favorizează excreția acidului uric. Pe care dintre ele se utilizează depinde de severitatea bolii, de frecvența recăderilor și de intensitatea tabloului clinic.

Pentru a elimina acidul uric din organism atunci când acesta trece peste valorile normale și pentru oprirea dezvoltării ulterioare a procesului patologic este bine să pregătești un remediu naturist. De acest disconfort te va scăpa un ceai de măceș, ienupăr, soc, lingonberries, frunze de zmeură și sabie.

Pentru a pregăti ceaiul vei avea nevoie de 2 linguri de ierburi uscate. Acestea se toarnă în 500 ml de apă fiartă. Ceaiul se fierbe timp de 10 minute, se strecoară înainte de utilizare. Un decoct de ceai de salcie este la fel de ușor de pregătit. Pentru un remediu excelent se toarnă 20 g de iarbă uscată cu un pahar de apă fiartă și se lasă să se răcească.

Înainte de a bea orice dintre remediile pregătite pentru acid uric crescut, bulionul trebuie filtrat. Luați remediul după masa principală de până la 4 ori pe zi la o doză de 1 lingură. Aceste două remedii te vor ajuta la reducerea cantității de acid uric și la reducerea conținutului de acizi purinici din organism.

mai multe plante pentru acid uric pe o masa
Este imposibil să vindeci guta numai cu ierburi

 

Adauga un comentariu