International

Republica Moldova a prelungit starea de urgenţă legată de pandemia de COVID-19

Publicat: 10 iul. 2020
Republica Moldova a prelungit starea de urgenţă
Republica Moldova a prelungit starea de urgenţă

Republica Moldova a prelungit starea de urgenţă. Anunţul a fost făcut acum puţin timp şi prevede prelungirea stării de urgenţă până pe data de 31 iulie 2020.

Decizia a fost luată vineri, 10 iulie 2020 de Guvernul din Moldova şi a fost publicată pe site-ul instituţiei

Republica Moldova a prelungit starea de urgenţă

Vineri, 10 iulie 2020, în Republica Moldova s-a luat decizia de prelungire a stării de urgenţă. Decizia a fost luată de Guvernul de la Chişinău şi a fost publicată pe site-ul instituţiei menţionate. Conform sursei citate, în urma şedinţei online făcută la Comisia Naţională Extraordinară pentru Sănătate Publică, decizia a fost adoptată. La şedinţa a participat şi premierul moldovean, Ion Chicu. În cadrul şedinţei s-a făcut un bilanţ al situaţiei pandemice de pe teritoriul de peste Prut, dar s-au stabilit şi acţiunile necesare care vor fi luate în continuare.

”În ultimele 3 săptămâni, în țara noastră s-a înregistrat o diminuare constantă a numărului de cazuri confirmate cu infecția COVID-19. Din păcate, nu se observă același lucru la nivel regional și internațional, unde se stabilesc antirecorduri de la o zi la alta. Inevitabil, pandemia continuă să ne decidă modul de viață, dar și activitățile la nivel guvernamental”, a declarat prim-ministrul din Republica Moldova.

Membrii comisiei au decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică până pe 31 iulie.

Câte cazuri de COVID-19 sunt în Republica Moldova

Până la data transmiterii ştirii, în Republica Moldova au fost confirmate 18.471 de cazuri de infectări cu COVID-19. Conform aceluiaşi raport, s-au vindecat peste 11.000 de persoane şi au decedat 614 persoane. Situaţia cazurilor de COVID-19 pe teritoriul Rep. Moldova nu este una foarte ok, iar recent, Italia a inclus statul de peste Prut pe lista neagră. Guvernul din Italia a impus restricţii de călătorie pentru 13 ţări extracomunitare printre care şi Moldova. Această decizie a fost luată ca urmare a creşterii cazurilor de COVID-19.

Lista include Republica Moldova, Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia-Herţegovina, Chile, Kuwait, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană, a anunţat guvernul de la Roma, potrivit cotidianului La Repubblica. Interdicţia se aplică oricărei persoane care a stat sau s-a deplasat în aceste ţări în ultimele 14 zile, a afirmat ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, într-un comunicat.

Călătorii din toate celelalte state din afara Uniunii Europene şi a spaţiului Schengen pot intra în Italia, dar trebuie să stea în carantină timp de 14 zile. În ultimele 24 de ore, pe teritoriul Rep. Moldova au fost confirmate 258 cazuri noi de infectare cu Covid-19. Total teste efectuate în această zi – 1819, dintre care primar – 1254 şi repetat – 565.

Din numărul total de cazuri din această zi, 13 sunt lucrători medicali: medici – 4, asistenți medicali – 8, personal auxiliar – 1. Până în această zi, 12 188 persoane au fost tratate de Covid19.

Adauga un comentariu