Coronavirus

Restricțiile de trecere a frontierei vor fi prelungite până pe 15 aprilie în Portugalia

Publicat: 04 apr. 2021
COVID-19 Protugalia

Portugalia prelungeşte până pe 15 aprilie restricţiile de trecere a frontierelor sale pentru turişti, măsură ce a fost pusă în aplicare la sfârşitul lui ianuarie, pentru a face faţă exploziei de cazuri de COVID-19, a anunţat duminică Ministerul de Interne portughez, informează AFP, potrivit Agerpres.

În acord cu Spania, Portugalia a decis să prelungească până la sfârşitul zilei de 15 aprilie „controalele la frontierele terestre şi fluviale”, a anunţat guvernul portughez, adăugând că transportul feroviar rămâne de asemenea suspendat.
Această măsură nu se aplică transportului de mărfuri, lucrătorilor transfrontalieri şi serviciilor de urgenţă. De asemenea, această interdicţie nu împiedică reîntoarcerea în ţară a cetăţenilor portughezi şi a persoanelor care au drept de şedere, şi nici ieşirea cetăţenilor străini de pe teritoriul portughez, subliniază ministerul.

După două luni de lockdown generalizat pentru a face faţă unui al treilea val al epidemiei de COVID-19, unul violent, Portugalia a început la mijlocul lui martie o redeschidere progresivă şi diferenţiată în funcţie de sectoarele de activitate, care continuă luni prin redeschiderea muzeelor, colegiilor şi teraselor cafenelelor.

După un record de aproape 16.500 de noi cazuri zilnice la sfârşitul lui ianuarie, situaţia sanitară din Portugalia, ţară cu puţin peste 10 milioane de locuitori, s-a îmbunătăţit semnificativ. Potrivit celui mai recent bilanţ publicat duminică, Portugalia a înregistrat în ultimele 24 de ore 4 decese şi 193 de noi cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus.

Cu toate acestea, autorităţile portugheze rămân prudente în această fază de ieşire din carantină, care se va întinde până în luna mai. Ele au decis să menţină restricţiile pentru călătorii care vin în Portugalia.

Zborurile cu Brazilia şi Regatul Unit rămân în prezent suspendate pentru a limita răspândirea noilor variante de coronavirus. Călătorii care ajung în Portugalia pe cale terestră, din ţări unde rata de incidenţă a contaminărilor este egală sau mai mare de 500 de cazuri la 100.000 de locuitori, cum sunt Franţa, Italia, Ungaria, Polonia sau Suedia, vor trebui să stea în continuare în izolare timp de 14 zile de la sosire, precizează Ministerul de Interne portughez.
Adauga un comentariu