Economic Local

Rețea nouă de gaz în comuna Lețcani! Contractul de 450.000 de euro este dorit de 6 firme

Publicat: 07 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețea nouă de gaz în comuna Lețcani Contractul de 450.000 de euro este dorit de 6 firme
Locuitorii din comuna Lețcani vor fi conectați la rețeaua de gaz

Satele Cogeasca și Bogonos, din comuna Lețcani, vor fi racordate la rețeaua de gaz. Mai multe firme au depus oferte în cadrul licitației organizate de Primăria din localitate. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Primăria comunei Lețcani, județul Iași, intenționează să extindă rețeaua de gaz din localitate. Recent, a fost lansată licitația pentru realizarea lucrărilor, cu o valoare estimată de 2.107.459 lei, fără TVA, aproximativ 450.000 de euro. La procedură au fost depuse oferte din partea societăților Montrepcom SRL, Ingaz For Construct SRL, Instaservice SRL, Etnis SRL, asocierea Lucimar SRL – Casrep SRL și asocierea General Instalații SRL – Prisma Serv Company SRL. Procedura se află la a doua tentativă, după ce a fost anulată din cauza lipsei de ofertanți.

„Comuna Lețcani beneficiază de gaze naturale în localitățile Lețcani și Bogonos. Alimentarea cu gaze este realizată printr-un racord la conducta magistralei Gherăiești – Iași și care funcționează în regim de presiune medie. La capătul branșamentului de presiune medie este montată o stație de reglare – măsurare – predare, din această stație făcându-se o ramificație și se alimentează cu gaze naturale presiune medie societatea SC Geiger, iar cea de-a doua ramificație trece printr-o stație de reglare de sector și alimentează cu gaze naturale presiune redusă localitatea Lețcani”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrările la rețeaua din comuna Lețcani trebuie realizate în termen de 15 luni

Firma care va câștiga licitația trebuie să realizeze lucrările în termen de 15 luni de la semnarea contractului. Rețeaua va avea o lungime de 7.040 metri liniari. De utilități vor beneficia consumatorii casnici din satele Cogeasca și Cucuteni.

„În vederea alimentării cu gaze naturale pentru încălzire și prepararea hranei pentru locuințele din satele Cogeasca și Cucuteni (), se propun următoarele: extinderea conductei de distribuție existentă presiune medie din PE 100 SDR11, diametru Dn 160 mm, cu o conductă de distribuție din PE 100 SDR11, diametru Dn 160 mm în lungime de 106 m, ce va face legătura dintre conducta de distribuție existentă care alimentează SC Geiger și conducta ce alimentează partea de Sud a localității Lețcani, punctul de cuplare fiind după stația de reglare – măsurare a societății Ital System”, se arată în descrierea lucrărilor.

Primăria Pașcani a semnat un contract similar pentru extinderea rețelei din municipiu

În luna august 2020, Primăria Pașcani a demarat extinderea rețelei de gaz cu 13,7 kilometri. Contractul a fost semnat cu societatea Era Termo Gaz Company SRL, din Iași. Valoarea acestuia este de 1.654.027, fără TVA, aproape 360.000 de euro. Societatea este condusă de Claudiu și Ana Irina Alecsa. În 2019, cifra de afaceri a firmei a fost de 1,7 milioane lei, profit de 898.298 lei, datorii de 637.661 lei, cu un număr de 5 angajați. Intervențiile sunt programate pe străzile Avram Iancu (partea opusă), Colonel Alcaz, Mircea cel Bătrân, Râpa Galbenă, Spiru Haret, Stânilor, 16 februarie, Ciocârliei, Cizmarului, Pârâul Sec, Ana Ipătescu, Gheorghe Doja, Grădinăriei, Gâștești, Petru Rareș, Cucului, Grădinilor, Barcan, Buzdugan, Berzei, Teiului, Pietriș, Neamțului, Trandafirilor, Frunzelor, Nuculeț, Nicolae Bălcescu, Plopilor, Gheorghe Brătianu, Preda Buzescu, Vlaicu Vodă, Baciului, Cărămidăriei, Norocului, Toamnei, Aluniș, Henri Coandă, Vârful Dealului.

Adauga un comentariu