Economic Local

Rețeaua de gaze naturale din comuna Lețcani va fi extinsă! Investiția este de 450.000 de euro

Publicat: 08 dec. 2020
Rețeaua de gaz din comuna Lețcani, județul Iași, va fi extinsă, valoarea investiției fiind de 450.000 de euro. Primăria Lețcani va organiza licitația pentru realizarea lucrărilor pe data de 29.12.2020
Sediul Primăriei Lețcani

Satele Cogeasca și Bogonos, din comuna Lețcani, vor fi racordate la rețeaua de gaz. Licitația a fost reluată după ce a fost anulată în primăvara anului 2020. Comisia de evaluare va alege oferta constructorului cu prețul cel mai mic

Primăria comunei Lețcani, județul Iași, intenționează să extindă rețeaua de gaze din localitate. Mai precis, sunt vizate satele Cogeasca și Cucuteni, urmând ca rețeaua să aibă o lungime de 7.040 metri liniari. Licitația va fi organizată pe data de 29.12.2020, Valoarea estimată a lucrărilor este de 2.107.459 lei, fără TVA, aproximativ 450.000 de euro. Termenul de execuție a lucrărilor este de 15 luni de la semnarea contractului. Licitația a mai fost organizată în primăvara anului 2020, dar a fost anulată după ce nu s-au înregistrat participanți.

„Comuna Lețcani beneficiază de gaze naturale în localitățile Lețcani și Bogonos. Alimentarea cu gaze este realizată printr-un racord la conducta magistralei Gherăiești – Iași și care funcționează în regim de presiune medie. La capătul branșamentului de presiune medie este montată o stație de reglare – măsurare – predare, din această stație făcându-se o ramificație și se alimentează cu gaze naturale presiune medie societatea SC Geiger, iar cea de-a doua ramificație trece printr-o stație de reglare de sector și alimentează cu gaze naturale presiune redusă localitatea Lețcani”, se arată în caietul de sarcini.

Autoritatea contractantă conectează gospodăriile unde proprietarii se încălzeau la sobă

Comisia de evaluare va alege oferta societății cu prețul cel mai mic.

„În vederea alimentării cu gaze naturale pentru încălzire și prepararea hranei pentru locuințele din satele Cogeasca și Cucuteni, se propun următoarele: extinderea conductei de distribuție existentă presiune medie din PE 100 SDR11, diametru Dn 160 mm, cu o conductă de distribuție din PE 100 SDR11, diametru Dn 160 mm în lungime de 106 m, ce va face legătura dintre conducta de distribuție existentă care alimentează SC Geiger și conducta ce alimentează partea de sud a localitații Lețcani, punctul de cuplare fiind după stația de reglare-măsurare a societății Ital System”, se arată în documentația procedurii.

Primăria Pașcani a semnat contractul pentru extinderea rețelei din municipiu

În vara anului 2020, Primăria Pașcani a finalizat procedura pentru proiectarea și execuția lucrărilor de extindere a rețelei de gaz. Contractul a fost semnat cu societatea Era Termo Gaz Company SRL, din Iași. Valoarea acestuia este de 1.654.027, fără TVA, aproape 360.000 de euro. Societatea este condusă de Claudiu și Ana Irina Alecsa. Anult trecut, cifra de afaceri a firmei a fost de 1,7 milioane lei, profit de 898.298 lei, datorii de 637.661 lei, cu un număr de 5 angajați. Intervențiile se vor realiza pe străzile Avram Iancu (partea opusă), Colonel Alcaz, Mircea cel Bătrân, Râpa Galbenă, Spiru Haret, Stânilor, 16 februarie, Ciocârliei, Cizmarului, Pârâul Sec, Ana Ipătescu, Gheorghe Doja, Grădinăriei, Gâștești, Petru Rareș, Cucului, Grădinilor, Barcan, Buzdugan, Berzei, Teiului, Pietriș, Neamțului, Trandafirilor, Frunzelor, Nuculeț, Nicolae Bălcescu, Plopilor, Gheorghe Brătianu, Preda Buzescu, Vlaicu Vodă, Baciului, Cărămidăriei, Norocului, Toamnei, Aluniș, Henri Coandă, Vârful Dealului. Tronsonul vizat are o lungime de 13,7 kilometri.

Adauga un comentariu