Titlurile zilei

Rețeaua țeparului Adrian Acostoaiei! Tonete de alimentație publică în cele mai bune zone din Iași fără autorizație de funcționare – GALERIE FOTO

Publicat: 29 apr. 2022
_____ Vizualizări 16 Comentarii
Rețeaua țeparului Adrian Acostoaiei Tonete de alimentație publică în cele mai bune zone din Iași fără autorizație de funcționare - GALERIE FOTO
Afaceristul Adrian Acostoaiei vinde produse de patiserie în unele puncte de lucru din oraș care nu mai au autorizațiile valabile

Afaceristul țepar Adrian Acostoaiei vinde produse de patiserie fără a avea vreo autorizație. Avizele pentru funcționarea unor puncte de lucru deschise în municipiu sunt expirate de ceva vreme. Și totuși, afacerile consilierului județean încă funcționează fără mari probleme

Afaceristul Adrian Acostoaiei continuă să încalce flagrant legea. Consilierul județean  deține mai multe firme de pe urma cărora a deschis unele puncte de lucru în municipiul Iași, dar și în orașul Târgu Frumos. În unele zone din municipiu sunt tonete care comercializează produse de patiserie și figurează în firmele lui Adrian Acostoaiei, dar și ale soției sale. Problema este că autorizațiile pentru aceste tonete au expirat de luni bune, iar Adrian Acostoaiei nu a făcut mare lucru pentru a intra în legalitate. Ba mai mult, avizele au fost trecute pe mai multe firme până au expirat. Iar afaceristul nu le-a mai reînnoit ulterior și funcționează în ilegalitate.

Tonele de tip fornetti trecute pe la toate firmele deținute de familia țeparului Adrian Acostoaiei, cu dovada de sediu expirată

Pe firmele lui Adrian Acostoaiei funcționează unele tonete ce vând produse de patiserie de tip fornetti. De exemplu, în fața Hotelului Moldova este amplasată o tonetă de acest fel ce nu mai are autorizație de ani buni. Pentru acest spațiu, ca și pentru altele a expirat dovada de sediu, adică documentele depuse la înmatricularea societăţii şi la schimbarea sediului social, actele care atestă dreptul de folosinţă asupra spaţiului cu destinaţie de sediu social.

Inițial, toneta era înregistrată pe firma Ad Media Food SRL, dovada de sediu expirând în anul 2016. Ulterior, toneta a fost trecută pe Ad Media Events SRL, dovada de sediu expirând în 2018. Punctul de lucru a ajuns apoi la Ingmar Eat SRL, dovada de sediu expirând la finalul lui 2020. De atunci nu s-a mai întâmplat nimic. De precizat că la această tonetă nici măcar nu se eliberează bonul fiscal către client. Toate cele trei firme aparțin familiei Acostoaiei.

Rețetă de îmbogățire pentru afaceristul din Iași

Acostoaiei și-a amplasat tonetele în cele mai circulate zone din Iași. Aceeași rețetă apare la punctele de lucru din două centre comerciale mari din municipiu, dar și la cel din zona Bularga, strada Bucium, dar și de spațiu din Târgu Frumos, de pe strada Ecaterina Teodoroiu. O altă tonetă este amplasată pe bulevardul Carol I, între Super Copou și Spitalul Parhon. De altfel, la toneta de aici produsele se vând pe Ad Media Events SRL, ultima înregistrare a tonetei fiind pe firma Ingmar Eat SRL, dovada de sediu expirând în februarie 2022. Și totuși, afaceristul nu a depus alte documente noi pentru reactualizarea avizelor pentru spațiu. Ingmar Eat SRL a avut în 2020 o cifră de afaceri de 1,5 milioane lei, datorii de 350 mii lei și un profit de 161 mii lei la doar 9 angajați înregistrați.

Pentru toate acestea, instituțiile statului cu atribuții de control, precum Direcția Sanitar-Veterniară și pentru Siguranța Alimentelor sau Direcția de Sănătate Publică ar trebui să verifice activitatea acestora.

Spațiu fără autorizație de extindere la doi pași de Primăria Iași

Iar asta nu este tot. Pe firma Ingmar Eat SR funcționează și spațiul de pe strada Sf. Sava, nr.2, unde este deschis localul ”La prânz”. Pentru acest spațiu, Adrian Acostoaiei nu a avut nici un fel de autorizație pentru extindere, lucru semnalat și de Poliția Locală Iași.

Pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în apropiere de Școala ”Gh. Asachi”, acesta a închiriat o căsuță de la Primăria Iași, unde comercializează, printre altele, și băuturi alcoolice. Problema este că toneta sa se află la mai puțin de 50 metri de o unitate de învățământ și nu ar avea dreptul să vândă alcool.

Adrian Acostoaiei a refuzat să comenteze

Contactat telefonic, afaceristul Adrian Acostoaiei nu a dorit să comenteze situația în care se află cu autorizațiile pentru punctele de lucru respective.

”Habar nu am despre ce este vorba! Nu comentez pentru că nu mă ocup eu de ele”, a spus Adrian Acostoaiei.

Pe localul din zona centrală au fost făcute mai ulte reclamații legate de calitatea serviciilor oferite. Faptul că afaceristul țepar Adrian Acostoaiei vinde produse fără a avea autorizație pentru punctele de lucru trebuie să intre în atenția autorităților locale.

Comentarii
  • Ce autorizatie mai? De la Primarie? Ca sa se mai plateasca o taxa? Ce autorizatie. Iar ala care a spus ca-s toxice, sa nu cumpere, ca de aia are creier obositul. Si tare as vrea si argumente cand cineva spune ca e toxic ceva. Asa, putem si noi sa spunem ca el e prost, dar avem nevoie de argumente. In cazul lui am avea.

  • Păi el e prost din naștere,elev mediocru spre slab,puturos și îngâmfat,a lins kururi de a rupt stilul să-și deschidă bombele alea insalubre și ilegale,acum apar notele de plată…Adițu’tată,pregătește-te…fă provizii de alifie…să nu te doară…

  • GRETOS DIN PARTEA TA DL GRAMADA .FRICA DAR SE VEDE O MARE CANTITATE DE RAUTAE FRUSTRARE SI PROSTIE .NU STE OK.SA FOLOSESTI ASA METODE COMUNISTE .

  • Mizerii expirate vinde si la targurile traditionale din parcul expozitiei unde in cardasie cu alt sarlatan Bahrin lalaiosul (sau lalaioasa ) aduce tot felul de cantaciosi pe 3 lei. Si de 3 lei. Prostimea se aduna ca la circ topaie si baga un mic expirat si le umplu buzunarele celor doi sarlatani imbuibati. Prostimea sa traiasca!

  • daca il vezi in trafic cu geamuri fumurii …zici ca e mafiot.. dar in rest e o rapandula… a suparat pe multi in Iasi… si deranjat… ca e cel mai COCALAR

  • Lasati, dom le, tonetele in pace! Bine ca are lumea ce cumpara si de unde! Ce vind ăia? Gogosi, covrigi, chestii tradiționale.
    Era bine să vândă si-un vin fiert, o braga rece, ceva ca uite vine vara si n-ai de unde lua ceva de-al nostru din popor. Iar in weekend neaparat sa vândă mici! Dar numai cu mustar si bere la halba!
    Căutați, ba, subiecte adevărate! Lasati fleacurile!
    Mergeți pe la parlamentari, vedeti ce si de ce votează, de ce nu fac nimic pentru tara!
    Mergeți la guvernanti si vedeti de ce benzina la noi e mai scumpa decat in Ucraina! Vedeti de ce facturile cresc, de ce a ajuns litrul de ulei sa coste 2 euro si mai mult.
    Lasati gogosile si patiseriile pentru gazete cu cucoane si retete!

Adauga un comentariu