Culinar

Rețetă de clătite fără lapte – Perfectă pentru cei cu intoleranță la lactoză

Publicat: 24 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețetă de clătite fără lapte - Perfectă pentru cei cu intoleranță la lactoză
Clătitele fără lapte ies la fel de pufoase, dacă adaugi apă minerală în compoziție

Ce zici de o rețetă de clătite fără lapte? Se prepară foarte uşor şi sunt ideal pentru persoanele cu intoleranţă la lactoză. Bucură-ţi papilele gustative cu preparatul din imagine. Este gata în aproximativ 10 minute. În plus, se face foarte uşor, chiar şi unui copil i-ar reuşi. Modul de servire depinde de fiecare. Pot fi mâncate cu nutella și felii de banane, cu miere de albine, cu magiun de prune sau dulceață de cireșe. Totul e în funcție de gustul și preferințele fiecăruia.

Lista de ingrediente pentru această reţetă de clătite fără lapte nu este mare. Cu siguranţă, ai deja toate ingredientele în casă. Aşadar, diseară, când ajungi acasă, le poţi prepara, ca să te răsfeţi după o zi de muncă. Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente:

  • 300 gr făină
  • 5 linguri de zahăr
  • 5 ouă
  • cca 600 ml apă minerală
  • puţină sare

Mod de preparare rețetă de clătite fără lapte:

Mai întâi dă făina prin sită. Apoi amestec-o cu sarea. După aceea adaugă treptat apă minerală. Pentru amestecare foloseşte un ţel. Ai grijă să amesteci bine şi constant, ca să nu se formeze cocoloaşe. Compoziţia e gata în momentul în care arata ca fiind omogenă. Adaugă apoi, tot treptat, ouăle. Adică după fiecare ou omogenizează totul, folosind ţelul. La final pune zahărul şi un plic de zahăr vanilinat. Omogenizează iarăşi.
Pune o picătură de ulei în tigaie şi las-o să se încingă. Dacă, din greşeală, ai turnat mai mult ulei decât trebuia, îndepărtează excesul de ulei folosind un prosopel absorbant de bucătărie. Tot cu acesta poți scoate din tigaie și bucățelele foarte mici de clătită, din cauza cărora se formează fum în bucătărie. Ia din compoziţia câte un polonic şi toarnă în tigaie. Învârte uşor tigaia, pentru ca aluatul să se răspândească uniform. Dupe 3-4 minute poţi întoarce clătita pe partea cealaltă.
Pentru reţetă de clătite fără lapte ai nevoie de magiun de prune, nutella, caramel, miere de albine şi fructe. Poftă bună!

Inspiră-te pentru gătit și din acest material video:

Adauga un comentariu