Remedii naturiste

Rețeta de gargară pentru tratarea durerilor în gât

Publicat: 07 iul. 2020
durere gat
Rețeta de gargară pentru dureri în gât

Rețeta de gargară pentru dureri în gât. Impresia înghițirii de lame de ras, chiar și înghițirea salivei devine enervantă. La primele semne ale unei dureri în gât, se recomandă gargara.

Gargarele sunt folosite pentru a trata local o mucoasă iritată prin curățarea gâtului și a întregii guri. De la prima furnicătură, bunicile noastre au avut preferința pentru soluțiile cu apă sărată.

Și dintr-un motiv întemeiat: sarea ajută la eliminarea excesului de lichid din țesuturile umflate și inflamate, care sunt responsabile de durerile de gât la înghițire. Alinare imediat garantată! Preparatele de cimbru au proprietăți antiinfecțioase și antiinflamatorii. Alternează cu gargarele cu lămâie, un alt antiseptic natural.

Rețeta de gargară pentru dureri în gât

• Turnați o linguriță de sare mare, cimbru uscat sau sucul unei lămâi în 20 ml de apă caldă sau fierbinte.

• Adăugați puțină miere dacă este necesar.

• Ia o înghițitură din preparat. Înclinați treptat capul înapoi, aproximativ 30°, menținând spatele gâtului închis, pentru a nu înghiți.

• Clătiți gâtul cu soluția timp de aproximativ treizeci de secunde înainte de a o scuipa. Repetați de mai multe ori până la terminarea preparatului.

• Repetați de 3 până la 5 ori pe zi până când durerea și inflamația scad.

Bea lichide multe în timpul zilei (ceai din plante, apă, supă) pentru a hidrata gâtul. Limiteaza sucurile de citrice (grapefruit, portocale), care pot accentua iritația.

Cereți sfaturi medicale dacă disconfortul persistă, dacă durerea în gât este însoțită de febră sau ganglioni sau dacă nu scade. O evoluție spre angina bacteriană necesită un tratament cu antibiotice.

Adauga un comentariu