Culinar

Reţetă de mici pentru 1 mai

Publicat: 30 apr. 2020

Pregătirea compoziţiei durează cel mult 35-40 de minute, iar gătirea micilor în jur de 30 de minute.

Ingrediente:

  • 1 kilogram de carne tocată (amestec de porc şi vită)
  • 250 de ml de fiertura din oase de vită
  • 4 căţei de usturoi
  • o linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • condimente după gust (sare, piper, cimbru, boia)

Mod de preparare:

Deşi vei folosi carne tocată de la bun început, sfatul nostru este să o mai dai o dată prin maşina de tocat sau prin robotul de bucătărie.Este un pas important pentru obţinerea unei paste cât mai moi şi mai omogene. Toarnă treptat fiertura de oase, amestecând continuu. Practic îi frămânţi în mod asemănător cu coca de pâine, asta până când carnea se omogenizează cu fiertura.

Adaugă condimentele dorite şi amesteca viguros pasta de carne, apoi adăugă şi usturoiul pişat în prealabil, şi mai omogenizează preparatul încă o dată. Bicarbonatul trebuie adăugat abia la final. Poţi să şi guşti amestecul, dacă vrei, ca să te asiguri că este suficient de condimentat.

Am ajuns la pasul cel mai important pentru obţinerea unor mici cu adevărat savuroşi! Secretul este să nu pui micii imediat pe grătar! Taie-i sau modelează-i în rulouri şi tine micii cruzi la frigider între 5 şi 10 ore pentru că mirodeniile să-şi lase bine aroma.
Ca să te asiguri că micii ies crocanţi la exterior, dar fragezi şi suculenţi la interior, pune-i la rumenit doar atunci când grătarul este bine încins. Prăjeşte micii câte 2-3 minute pe fiecare parte, după care mai lasă-i la fript cel mult 7-8 minute ca să nu se ardă!

Ca să te asiguri că sunt pătrunşi, „bate-i” pe grătar cu o furculiţă, iar dacă aceştia „sar”, înseamnă că sunt tocmai buni pentru a fi daţi la o parte de pe grătar.

Comentarii
Adauga un comentariu