Ingrediente:
400 g fasole alba din conserva
1/2 lingurita sare
1 lingurita boia ardei iute
700 ml supa de legume
160 g rosii in bulion, tocate
2 catei usturoi pisati
300 g orez cu bob lung
125 g anghinare proaspata/ congelata, taiata bucati
1 ceapa tocata
1 ardei gras rosu, tocat
2 linguri ulei masline
1 praf sofran
120 ml apa
100 g mazare congelata/din conserva
Mod de preparare:
Fierbe apa intr-un ibric, adauga un varf de cutit de sofran, acopera si lasa-o sa se raceasca timp de 10 minute.
Intre timp incinge 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare si adanca, la foc mediu. Pune ardeiul si ceapa si caleste-le timp de 8 minute pana cand ceapa devine aurie. Adauga anghinarea tocata marunt si usturoiul si caleste-le timp de 8 minute, apoi redu intensitatea focului.
Pune orezul si amesteca bine pana cand legumele si uleiul sunt incorporate. Acum poti sa torni supa si sa adaugi rosiile in bulion tocate. Lasa-le sa de in clocot, amestecand din cand in cand. Toarna si apa cu sofran, boia de ardei si sare.
Redu focul la intensitate cat mai mica, acopera tigaia cu un capac si lasa mancarea sa se inabuse timp de 15 minute. Adauga fasolea si mazarea, acopera din nou si lasa-le sa fiarba timp de 5-7 minute, pana cand lichidul este absorbit de orez si acesta este moale.
Dupa ce opresti focul, lasa capacul peste paella inca 5 minute. Serveste-o calda!
sursa: foodstory