Prima pagină » Culinar » Rețetă de pandișpan pufos cu mere. Cum să oferi desertului mai multă savoare

Rețetă de pandișpan pufos cu mere. Cum să oferi desertului mai multă savoare

02 feb. 2024, 08:59,
BZI.ro, în Culinar

Gustoasa rețetă de pandișpan pufos cu mere este perfectă pentru orice masă și orice ocazie. Multe gospodine pricepute în bucătărie pregătesc acest desert aromat pentru a-i cuceri pe cei de la masă. Pandișpanul pufos cu mere merge de minune și dimineața, la micul dejun, alături de o cafea aromată. Iată cum să oferi desertului mai multă savoare.

Rețetă de pandișpan pufos cu mere

Când vine vorba de rețetele de desert, doamnele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de secrete culinare și delicii adorate de mulți dintre noi. Dacă vrem să readucem la masă aromele deserturilor din vremea copilăriei, putem opta pentru o rețetă de pandișpan pufos cu mere.

Acesta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Pentru ca la final să obținem un pandișpan aerat și aromat, trebuie să pregătim o compoziție pufoasă și cu o savoare deosebită, cu mere rase în aluat. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Pentru iubitorii de deserturi tradiționale, făcute ca la mama acasă, putem pregăti și un chec cu mere și nuci. Acesta are un aspect deosebit și merge servit la mesele de sărbătoare în familie. Este un desert pufos, dar cu o textură crocantă datorită miezului de nucă pus în compoziție sau la decor. Pentru un chec cu mere și nuci vom avea nevoie de 3 ouă, 1 linguriță de esență de vanilie, 1 cană cu zahăr brun, 1 linguriță de scorțișoară, 1 cană cu făină, 1 pliculeț de praf de copt, jumătate de linguriță de sare, 2 mere, 1 cană cu miez de nucă măcinată. Checul cu mere și nuci este savuros și merge de minune la orice masă și la orice ocazie. Acesta poate fi ornat cu sos de caramel sau cu un sos de ciocolată.

Pandișpanul pufos cu mere este un deliciu pentru papilele gustative. Cu doar câteva ingrediente și arome deosebite, vom obține un desert irezistibil pentru toți cei de la masă.

Cum să pregătești rapid un desert de casă perfect

Pentru un delicios pandipșpan pufos cu mere vom avea nevoie de 6 ouă, 200 g de zahăr, 225 g de făină, 1 vârf de linguriță de sare, 2 lingurițe cu esență de vanilie, 3 mere mari și bine coapte.

Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează albușurile cu sare apoi se adaugă zahărul. Se amestecă foarte bine până cânbd zahărul se topește și se obține o bezea. Gălbenușurile se mixează și ele apoi se toarnă peste compoziția de albușuri.

Se adaugă ulterior și făina și se amestecă foarte bine pentru a nu se forma cocoloașe și a obține un aluat cremos. Aluatul de pandișpan se toarnă într-o tavă de copt tapetată cu hârtie și unsă cu unt. Se unifomizează compoziția în tavă apoi se pun merele rase sau tăiate cubulețe. Se pune pandișpanul la cuptor timp de 35-40 de minute, iar când este gata se scoate și se lasă la răcit. Se pudrează desertul cu zahăr vanilat apoi se porționează pentru a fi servit.

Pandișpanul pufos cu mere este un adevărat deliciu pentru cei de la masă. Desertul aromat se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *