Culinar

Chec cu mere și nuci. Un desert aromat și pufos

Publicat: 01 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Chec cu mere și nuci. Un desert aromat și pufos
Checul cu mere și nuci are o savoare deosebită, o textură pufoasă și se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un desert irezistibil, putem pregăti un chec cu mere și nuci. Acesta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Checul cu mere și scorțișoară este ideal de servit la orice masă și la orice ocazie, chiar și dimineața cu o cafea aromată. Iată rețeta cu care vei pregăti un desert aromat și pufos.

Chec cu mere și nuci

Deliciosul chec cu mere și nuci este pe placul multora dintre noi. Acesta le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Savurosul chec are o textură pufoasă și o aromă deosebită, fiind ideal de servit la mesele festive alături de alte deserturi gustoase.

Checul cu mere și nuci se face rapid, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta tradițională, succesul culinar va fi garantat. La fel de bine putem pregăti penteu cei dragi și prăjitura buturugă, cu foi fragede, cremă de ciocolată sau vanilie și glazură cu nucă. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

Pentru iubitorii de deserturi ca în vremea de odinioară, ideală este și prăjitura negresă cu vișine. Aceasta are o textură fină, un gust dulce-acrișor și cu siguranță va fi o adevărată încântare pentru toți cei de la masă. Pentru delicioasa negresă cu vișine vom avea nevoie de 200 g de ciocolată, 200 g de unt, 250 g de zahăr, 5 ouă, 200 g de făină, 50 g de cacao, 10 g de praf de copt, esență de vanilie și 300 g de vișine.

Checul cu mere și nuci este savuros și merge de minune la orice masă și la orice ocazie. Acesta poate fi ornat cu sos de caramel sau cu un sos de ciocolată.

Cum să pregătești rapid un desert perfect

Pentru un chec cu mere și nuci vom avea nevoie de 3 ouă, 1 linguriță de esență de vanilie, 1 cană cu zahăr brun, 1 linguriță de scorțișoară, 1 cană cu făină, 1 pliculeț de praf de copt, jumătate de linguriță de sare, 2 mere, 1 cană cu miez de nucă măcinată.

Într-un vas încăpător se bat spumă ouăle împreună cu esența de vanilie, apoi se adaugă zahărul brun. Se pune după aceea și scorțișoara, praful de copt și sarea. Se adaugă și făina, iar la final merele rase și nucile tocate.

Amestecul cremos și gustos se toarnă într-o tavă de copt unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt și se uniformizează. Se coace checul timp de 45 de minute și se verifică cu scobitoarea dacă este gata. La final, se scoate din cuptor și se lasă la răcit apoi se pudrează cu zahăr vanilat sau se ornează cu frișcă.

Checul cu mere și nuci are o savoare deosebită, o textură pufoasă și se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Dacă adăugăm câteva arome inedite, vom obține la final un adevărat deliciu. Checul pufos merge de minune și dimineața alături de o cafea aromată. Desertul poate fi servit și cu o cană de ceai sau de lapte, dar la fel de bine se servește la mesele festive, mai ales dacă optăm pentru un decor spectaculos și rafinat.

Adauga un comentariu