Culinar

Reteta de parjoale de post

Publicat: 18 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reteta de parjoale de post

A început postul Crăciunului și cu toții avem nevoie de rețete delicoase care să ne ajute să trecem mai ușor prin aceasă perioadă de cumpătare. Vă punem la dispoziție o rețetă foarte ușoară de snițele de post, cu care îi veți încânta pe toți membrii familiei, sau chiar și pe musafiri.

Cea mai ușoară rețetă pentru șnițele de post
Când vorbim de șnițele ne gândim în mod normal la o bucată suculentă de carne, însă șnițelele pot fi făcute și din ingrediente de post. Vor fi chiar mai gustoase decât cele din carne, dacă respectați rețeta cu sfințenie. Iată de ce aveți nevoie și care este modul de preparare!

– 1 punga de snitel de soia
– putina sare, dupa preferintele fiecaruia
– cateva boabe de piper
– 1 ardei (ingredient optional)
– 1 ceapa medie
– 1 sau 2 foi de dafin
– 2-3 catei de usturoi

Pentru a face crusta ai nevoie de următoarele ingrediente:

– 1 lingura de mustar
– condimente, in functie de preferintele fiecaruia
– cateva linguri de apa (4 sau 5 linguri)
– 3 linguri de faina
– sare dupa preferintele fiecaruia

Se pune apa la fiert într- oală, iar când se încâlzește snițelele de soie se pun în oală. Se adaugă sare, boabe de piper, ardeiul tăiat, ceapa tăiatp, foile da dafin și usturoiul întreg. Se lasă la fiert timp de 20 de minute. Oala în care se fierb șnițelele va fi acoperită cu un capac. Dupa aceea, șnițelele se scot din apă și se lasă pe o farfurie la răcit.

Se vor amesteca ingredientele care urmează să fie folosite pentru crustă. Când șnițelele fierte se răcesc, vor fi date prin sosul pregătit pentru crustă. Dupa aceea, vor fi puse la prăjit. Focul trebuie să fie potrivit. Șnițelele se lasă la prăjit până se rumenesc pe ambele părți.

Șnițelele se pot servi foarte bine cu mujdei de usturoi sau sos de roșii. Este o mâncare foarte versatilă, la care puteți să adăugați orice garnitură.

Adauga un comentariu