Prima pagină » Culinar » Rețeta de piept de pui la cuptor cu cartofi și cașcaval. Perfectă pentru weekend!

Rețeta de piept de pui la cuptor cu cartofi și cașcaval. Perfectă pentru weekend!

01 feb. 2025, 12:55,
Redacția BZI în Culinar

Cauți o mâncare rapidă și gustoasă? Încearcă această rețetă deliciosă de piept de pui la cuptor cu cartofi și cașcaval. Totul se gătește deodată, într-o singură tavă, iar mâncarea aceasta simplă va avea un gust incredibil de bun.

Pieptul de pui este tipul de carne cu o cantitate calorică slabă, care poate fi gătit într-o varietate de rețete. Făcută la cuptor, aceasta este suculentă și aromată și nu conține multe calorii datorită modului de pregătire.

Rețeta de piept de pui la cuptor cu cartofi și cașcaval

Pentru această rețetă vei avea nevoie de 1 kg cartofi; 400 gr piept de pui; 200 gr cașcaval; o ceapă; 3 linguri de ulei; sare și piper. Acestea sunt doar ingrediente simple pe care probabil că le ai în casă chiar acum.

Este de preferat să folosești cartofi roz sau cartofi la săculeț speciali pentru cuptor sau salată, deoarece aceste soiuri își păstrează mai bine textura la cuptor. Cartofii albi au mai mult amidon, sunt potriviți mai degrabă pentru piure.

De asemenea, poți folosi și alte tipuri de carne, de exemplu piept de curcan sau pulpe de pui dezosate, dar timpul de gătire va fi puțin mai lung. Află și cum se prepară corect un piept de rață la cuptor.

Pieptul de pui se spală, se șterge cu un șervețel absorbant și se asezonează cu sare și piper. Pentru a fi mai fraged și suculent, pieptul de pui poate fi uns cu muștar sau maioneză pe ambele părți.

Ceapa se taie în bucăți mai mari, cartofii se taie în rondele. Într-o tavă mai mare pentru cuptor, pe care ai uns-o cu unt, pune jumătate din cantiatea de cartofi, peste care se adaugă sare, apoi se pune și restul de cartofi, pieptul de pui care să acopere toți cartofii, apoi un strat de ceapă. Răzuiește deasupra cașcaval, cât să acopere toate ingredientele, și pune la cuptor, la 200 de grade Celsius, timp de 60 de minute, sau până când se formează o crustă aurie.

Trucuri pentru un cuptor care arde

Cuptoarele mai vechi pe gaze au tendința de a arde preparatele în partea de jos, în timpul procesului de coacere sau gătire. Căldura excesivă și distribuția ei neuniformă conduc către rezultatul nedorit.

Principalul motiv pentru care cuptorul pe gaze arde este distribuția inegală a căldurii. Acest tip de cuptor a fost construit pentru a genera căldură doar în parte de jos. Astfel, flacăra cuptorului fiind localizată în partea inferioară face ca doar această zonă să fie încălzită foarte mult. Distribuția inegală a căldurii face ca alimentele să se coacă prea repede în parte de jos, în timp ce în partea de sus să nu fie complet coapte.

În cazul multor cuptoare pe gaz, termostatul poate fi imprecis sau poate chiar să lipsească. Asta înseamnă că nu vei știi cu precizie temperatura reală din cuptor. De exemplu, dacă setezi cuptorul la 180 de grade, este posibil ca temperatura în realitate să fie mai mare sau mică, influențând astfel modul în care se coc preparatele.

Un prim truc ar fi să te asiguri că preîncălzești întotdeauna cuptorul înainte de a introduce preparatele. Acest pas ajută la stabilizarea temperaturii și reduce timpul necesar pentru a atinge temperatura dorită. Apoi investește într-un termometru de cuptor. Dispozitivul te va ajuta să monitorizezi temperatrua reală din cuptor și să faci ajustările necesare.

Pentru a asigura o coacere uniformă, rotește tăvile la jumătatea timpului de coacere. Acest lucru este deosebit de util în cazul cuptoarelor care au puncte fierbinți sau o distribuție inegală a căldurii. Prin urmare, cu respectarea unor astfel de trucuri, rețeta de piept de pui la cuptor cu cartofi și cașcaval nu are cum să nu iasă delicioasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
17 februarie 2025
17 februarie 2025