Culinar

Rețetă de post. Fasole bătută cu ceapă călită

Publicat: 24 mart. 2020

Fasolea bătută cu ceapă călită este o adevărată încântare, când felurile de mâncare sunt destul de limitate în post. Se face rapid și merge excelent cu murături. Iată rețeta:

Ingrediente

  • 600 g fasole albă boabe
  • 3 morcovi
  • 3 cepe
  • 10 căței de usturoi
  • o lingură de bulion
  • 2 cepe
  • 50 ml ulei

Mod de preparare:

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece, care să o depașească cu o palmă și se lasă de cu seara până a doua zi. A doua zi, fasolea se scurge de apa în care a stat și se pune la fiert de trei ori cu apă proaspătă.

Apoi, se lasă la fiert în a patra apă, se ia spuma cu o paletă și, când dă în clocot, se adaugă în oală curățate și întregi cele trei cepe și morcovii.

După ce au fiert, se scot legumele, iar fasolea se scurge într-un alt vas. Se adaugă un polonic din zeama în care a fiert și usturoiul curățat și zdrobit, scrie retetepractice.ro. Se mixează bine și se pune sare după gust.

Pentru ceapa călită se taie cele 2 cepe peștișori, se călește în ulei și după ce s-a înmuiat bine și este ușor caramelizată, se pune bulionul. Se amestecă și se trage de pe foc, apoi se pune peste fasolea bătută. Se servește cu murături.



loading...

Adauga un comentariu