Caldo verde este o reţetă de supă cu cârnaţi care le aparţine portughezilor şi nu ne mirăm deloc de ce este una dintre preparatele lor favorite! În general, pentru supă caldo verde ar fi nevoie de varză kale, însă noi o putem adapta şi o putem înlocui oricând cu frunzele de spanac.
Ingrediente:
1 ceapă
2 linguri ulei de măsline
½ lingură sos de tomate
2-3 căţei de usturoi
2-3 cartofi medii
500 g spanac
800 ml supă de pui
250 g cârnat de casă
200 g fasole albă din conservă
60 g smântână
2-3 foi de dafin
1 lingură boia dulce, opţional
sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Sotezi timp de câteva minute, într-o cratiţă mai mare în care ai pus uleiul de măsline, ceapă curăţată, spălată şi tocată mărunt, usturoiul curăţat şi zdrobit şi sosul de tomate.
Cureţi, speli şi tai cuburi cartofii, respectiv cureţi de codiţe şi speli foarte bine, sub jet de apă rece, spanacul pe care îl mărunţeşti, apoi le adaugi peste ceapă şi usturoiul călite.
Torni supa de pui, presari foile de dafin şi, dacă doreşti, boiaua dulce, apoi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Laşi, la foc potrivit, să fiarbă aproximativ 15-20 de minute. Adaugi, ulterior, cârnatul tăiat felii, fasolea albă din conservă şi smântâna. Amesteci şi mai laşi la foc potrivit încă alte 6-10 minute. Serveşti supa caldă şi decorată cu verdeaţa preferată.