Culinar

Reţetă ouă umplute ciuperci și maioneză – Cum iese umplutura cremoasă

Publicat: 02 apr. 2021
platou alb plin cu oua umplute cu ciuperci si maioneza
Pentru umplutura ouălor se poate înlocui pateul de porc cu pate de pasăre

Pe masa de Paşti, în afară de ouăle roşii şi de friptura de miel, trebuie să găseşti un loc şi pentru un platou cu ouă umplute cu ciuperci şi maioneză. Sunt delicioase, uşor de preparat şi rapid de mâncat. În plus, sunt ideale ca o gustare înainte de felul principal. Când ai prea multe ouă în casă şi se învechesc, foloseşte această rețetă de ouă umplute cu ciuperci și maioneză.

Ca să nu fie un fel prea greoi pentru sistemul digestiv, înlocuieşte pateul de porc cu pate de pasăre. În privinţa maionezei ai două variante. Fie o faci de casă, dar cu multă lămâie, ca să îi mai tai din grăsime. Fie alegi una din comerţ, dar care are puţine calorii, din categoria light. Mai jos găseşti toţi paşii pentru această reţetă de ouă umplute cu ciuperci şi maioneză. Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente:

  • 4-5 ouă
  • 3 lingură de unt
  • 4 lămâi mari
  • 150 g ciuperci conservate
  • 4 linguri maioneză
  • 150 gr pate de ficat
  • 1 salată verde
  • câteva fire de ceapă verde
  • 2 roşii mai mari
  • frunze de pătrunjel pentru decor

Mod de preparare rețetă de ouă umplute cu ciuperci și maioneză:

Mai întâi trebuie să te asiguri că ai ouă cât mai proaspete. Ca să ştii când expira, uită-te la dată marcată pe coajă. Dacă sunt ouă de țară, întreabă pe omul de la care le-ai luat despre ziua producerii lor. Apoi calculează dacă sunt în termenul de 28-35 de zile. De ce? Pentru că se spune că un ou poate fi mâncat în maximum 35 de zile din momentul în care găina l-a produs.
Adu ouăle la temperatura camerei şi apoi pune-le le fiert. În apă care în fierb adauga o lingură de oţet. Datorită acestuia, ouăle nu vor crăpa în timpul fierberii. Fierbe-le 10-12 minute. Scurge-le apoi de apă şi pune-le în apă rece, ca să le poţi coji mai repede.
Între timp scurge de apă din conservă ciupercile. Taie-le cât mai mărunt şi amestecă-le cu maioneză, într-un bol. Adu şi untul la temperatura camerei şi freacă-l foarte bine cu pateul de ficat.

După ce ai curăţat ouăle, tai-le pe lungime şi scoate gălbenuşul. Stoarce zeama de lămâie în bolul cu maioneză şi pateul de ficat. Adaugă şi ciupercile şi gălbenuşurile fierte. Omogenizează. Potriveşte de sare şi piper. Imaprte compoziţia în mod egal în jumătăţile de albuş. Decorează la final cu ceapă verde, tăiată mărunt, şi cu frunze de pătrunjel.
Serveşte aceste ouă umplute cu ciuperci şi maioneză cu salată verde şi felii de roşii.

Sfaturi pentru maioneza de casă

Ca să nu cumperi un produs cu aditivi, prepară chiar tu maioneza de casă. Uite câteva sfaturi care să te ajute:

  • foloseşte fie ulei de floarea-soarelui, fie ulei de măsline extravirgin. În acest caz, maioneza va fi puţin mai închisă la culoare;
  • ouăle trebuie să fie proaspete şi, înainte de a te apuca de maioneză, să ajungă la temperatura camerei. Astfel, maioneza nu se va tăia;
  • foloseşte numai muştar clasic, cât mai cremos;
  • respectă ordinea în care se încorporează ingredientele;
  • uleiul se adaugă treptat. Deci nu totul deodată;
  • încorporează numai suc proaspăt stors de la o lămâie.




Adauga un comentariu