Prima pagină » Culinar » Rețeta pentru aripioare de pui la tigaie – Iată cum poți prepara o masă delicioasă

Rețeta pentru aripioare de pui la tigaie – Iată cum poți prepara o masă delicioasă

25 mart. 2025, 13:20,
în Culinar

Aripioarele de pui la tigaie sunt o alegere ideală pentru o masă gustoasă și rapidă, perfectă pentru orice ocazie.

Au o crustă crocantă la exterior și o carne fragedă la interior, ideale ca și aperitiv sau ca fel principal, alături de garnituri sau de sosuri.

Iată cum poți prepara aripioarele de pui la tigaie

Pentru această rețetă vei avea nevoie de 500-600 grame de aripioare de pui, de 3 căței de usturoi tocați, de 1 ardei iute roșu tăiat subțire (dacă le vrei picante, dacă nu, îl poți evita), de 4 lingurițe de sos de soia, de 1 linguriță de amidon de porumb, de 1 lingură de ulei de susan, de 1 lingură de semințe de susan, de 1 lingură de miere și de sare și de piper după gust.

Se spală aripioarele de pui foarte bine și se absoarbe apa de pe ele cu ajutorul unui prosop de hârtie. Se taie apoi pe jumătate, se îndepărtează vârfurile și se amestecă într-un bol carnea cu sarea, piperul și amidonul de porumb. Amidonul este necesar pentru a obține o crustă crocantă.

Se pune la încins uleiul de susan într-o tigaie la un foc mediu și se pun aripioarele pentru aproximativ 10 minute pe fiecare parte sau până când devin crocante și aurii. Important de menționat este că acestea nu ar trebui să stea înghesuite în tigaie, ci să aibă suficient spațiu pentru a se găti foarte bine.

Se adaugă acum usturoiul și ardeiul și se mai lasă pentru aproximativ 2 minute, până când prind gustul. Se toarnă apoi sosul de soia și mierea, se amestecă și se adaugă și semințele de susan. Se amestecă totul foarte bine, astfel încât să fie încorporate toate ingredientele și se pot servi imediat.

O altă rețetă delicioasă

Pentru preparare vei avea nevoie de 800 grame de aripioare, de 1 ou, de 200 grame de făină albă, de 250 ml de lapte, de ulei și de condimente după bunul plac.

Se taie aripioarele în 3 și se aruncă vârfurile acestora. Într-un bol se dizvolvă condimentele preferate cu apă și se acoperă aripioarele cu acest lichid, apoi se lasă la marinat la rece pentru câteva ore sau peste noapte.

Se scoate vasul de la rece și se pun aripioarele la fiert în același lichid pentru aproximativ 10 minute, apoi se scot într-un alt vas.

Se bate oul cu laptele și se amestecă până când se omogenizează, apoi se amestecă făina cu sare, pipier, usturoi, boia sau alte condimente preferate. Se pune fiecare aripioară prin făină, apoi prin lapte și după iar prin făină, repetând procesul până când se termină carnea.

Se pune la încins destul de mult ulei într-o tigaie, iar când sfârâie se pot pune aripioarele pentru aproximativ 2-3 minute. Se scot fiecare pe o farfurie, pe niște servețetele de hârtie, pentru a îndepărta excesul de ulei și se lasă la odihnit pentru câteva minute.

După acest timp, se pot consuma alături de sosurile preferate sau de o garnitură. Ca și garnituri puteți opta pentru cartofi prăjiți, salată de varză, sos de usturoi, maioneză cu iaurt sau un sos picant, cu BBQ.

Aripioarele de pui la tigaie sunt o soluție foarte rapidă și delicioasă pentru o masă copioasă, indiferent de momentul zilei.

Bugetul.ro
Cutremur provocat de CEC Bank pe piața din România. Banca de stat numărul 1 din țară a decis să intre pe un teritoriu neexplorat, dar foarte dificil
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
Bugetul.ro
Adio, 0,50 lei din garanția SGR! Românii care colectează sticle și PET-uri vor avea parte de schimbări importante în viitorul nu foarte îndepărtat
a1.ro
Mesaje de „La mulți ani” Sfântul Gheorghe 2025. Felicitări cu urări pentru sărbătoriții de pe 23 aprilie
Playtech.ro
Ce s-a descoperit în organismul unuia dintre medicii rezidenţi din Iaşi? Detaliul care îl putea salva de la moarte
observatornews.ro
ANIMAŢIE. Fată de 15 ani, moartă după ce a căzut de pe trotinetă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Construcția unui pod istoric în România. Lucrările încep sâmbătă
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
Misterul din jurul lui Putin a fost dezvăluit de o poză care face înconjurul lumii. E pentru prima oară când scapă o asemenea imagine
Playtech.ro
Ce s-a descoperit în organismul unuia dintre medicii rezidenţi din Iaşi? Detaliul care îl putea salva de la moarte
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Eliza Natanticu, sfâșiată de durere, după moartea lui nea Gioni din Las Fierbinți. Era TATĂL ei, dar puțină lume știa. O părăsise când era mică
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Simona Bucura-Oprescu a semnat DOCUMENTUL prin care pensionarii scapă de datorii vechi. Ce prevede actul normativ
redactia.ro
Ce a făcut Papa Francisc în ultima zi din viață. Detalii neștiute despre Suveranul Pontif mort chiar în a doua zi de Paște
ego.ro
Camelia Mitoșeru, mesaj pentru femeile care NU gătesc de Paște! Așa ceva...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 aprilie 2025
22 aprilie 2025