Aceste brioșe cu legume pot fi o soluție foarte utilă pentru micul dejun, pentru pachețelul copilului la școală sau chiar de luat la birou. Se fac o dată și se pot consuma timp de o săptămână. Este suficient să combinăm inteligent alimentele bogate în proteine și să le adăugăm gust.
Aceste brioșe sunt un preparat gustos și sățios, dar și o metodă bună de a-l convinge pe cel mic să mănânce legume sub o altă formă. Ingredientele diferă față de brioșele dulci, însă rezultatul este unul delicios.
Rețeta pentru brioșe cu legume
Dacă nu mai știi ce să gătești, această rețetă de brioșe cu ton și legume mexicane este ideală. Sunt simple și ușor de preparat, dar și foarte gustoase. Legumele mexicane găsești în orice magazin alimentar, pe tot parcursul anului. Ți le poți pregăti singură din legume proaspete pe care le fierbi cu puțină sare. Nelipsit dintre ingrediente este porumbul dulce. Și pe acesta îl găsești sub formă de conservă în toate magazinele alimentare.
Cât despre conservele de ton, acestea sunt cele mai populare și mai accesibile din categoria conservelor de pește. Sunt foarte îndrăgite în rândul bucătarilor pentru că le includ cu succes în diferite rețete culinare.
Sunt foarte des folosite la rețete de aperitive sau de salate, dar și la rețetele de paste făinoase. Vei avea nevoie de 400 gr file de ton în ulei; 300 gr de legume mexicane; 150 gr de ciuperci conservate; 50 gr de măsline; 100 gr gogoșari în oțet; 350 ml de apă; 100 ml de ulei; 300 gr de făină; sare și piper după gust și 5 gr praf de copt.
Cu toate că lista de ingrediente este puțin mai mare, pregătirea acestora nu îți ocupă foarte mult timp. Ai de preparat doar legumele mexicane care necesită un timp scurt de fierbere. Pe celelalte ingrediente le scurgi din conserve și le toci mărunt. Apoi prepari o compoziție din făină cu praf de copt, în care amesteci toate ingredientele.
Mod de preparare
Începe cu pregătirea legumelor mexicane. Pune o cratiță cu apă și 1/2 linguriță de sare la fiert. Când apa atinge punctul de fierbere adaugă legumele mexicane congelate. Lasă-le să fiarbă timp de 10 minute, apoi transferă-le într-o sită pentru a se scurge și a se răci. Desfă conservele de ton, măsline, gogoșari și de ciuperci și pune conținutul acestora la scurs, în site separate. După scurgere, toacă toate aceste ingrediente în bucăți mai mici.
Peste uleiul scurs de la conserva de ton mai adaugă și ulei proaspăt până se fac 100 ml. Amestecă uleiul cu 350 ml din apa în care a fiert legumele, după ce s-a răcit. Amestecă făina cu praful de copt într-un bol și adaugă lichidul obținut.
Amestecă intens până când vei obține o compoziție ca o ciulama, ca și textură. Adaugă toate ingredientele tocate mărunt în acest aluat și omogenizează încet amestecul. Apoi umple 3/4 din volumul formelor de brioșe cu compoziția rezultată.
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și lasă-l să se încălzească. Apoi coace delicioasele brioșe cu ton și legume mexicane pentru 35-40 de minute, sau până când sunt frumos rumenite. Poți servi brioșele calde sau reci, simple sau glazurate cu diferite sosuri. Brioșele cu legume sunt delicioase și alături de o salată de legume proaspete sau una de murături.