Rețeta de cake pops este foarte ușor de făcut și poate fi făcută pentru diverse evenimente, aspectul lor putând fi modificat în funcție de orice tematică.
Acestea sunt niște mini-prăjituri sau bomboane, făcute adesea din blaturile imperfecte de tort sau din aluat de pandișpan.
Rețeta de cake pops
Pentru blat vei avea nevoie de 400 grame de făină, de 300 grame de zahăr alb, de un praf de sare, de jumătate de plic de praf de copt, de 225 grame de unt la temperatura camerei, de 250 litri de lapte, de puțină coajă de la o portocală, de puțină coajă de la o lămâie sau de esență de vanilie și de 4 ouă.
Pentru biluțe vei avea nevoie de blatul obținut din ingredientele anterioare, de 50 grame de unt la temperatura cemerei, de 125 grame de cremă de brânză, de 35 grame de zahăr pudră, de esență de vanilie după gust, de 250 grame de ciocolată albă, de 250 grame de ciocolată neagră, de 5 grame de unt de cacao și de decorațiuni mici după bunul plac, pentru decor.
Începe prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetează o tavă cu hârtie de copt. Într-un vas încăpător, amestecă sarea, zahărul, praful de copt și făina până la omogenizare. Adaugă și untul și amestecă cu ajutorul unui mixer, până când devine nisipos.
Amestecă acum laptele cu vanilia, coaja de la portocală și ouăle. Pune amestecul format peste făină și mixează în continuare, până la omogenizare. Mixează la o viteză maximă, pentru 1-2 minute.
Pune blatul format în tava pregătită și coace-o la cuptor pentru aproximativ 50 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
Cum prepari biluțele
Lasă blatul la răcit complet înainte să îl folosești, apoi pregătește mini-prăjiturile. Începe prin a tăia părțile rumenite ale blatului, apoi rupe-l în bucăți foarte mini, într-un bol încăpător.
Adaugă este acesta crema de brânză, zahărul pudră, vanilia și untul și amestecă până când obții un aluat omogen, cu care poți lucra ușor. Dacă este necesar, mai poți adăuga 3-4 lingurițe de cremă de brânză. Din aluatul făcut, formează bile mici, uniforme sau nu și pune-le în tavă.
Pune tava la rece, în congelator sau în frigider pentru minim 20 de minute. Între timp, topește 50 de grame de ciocolată și pregătește bețele pentru prăjituri. Scoate bilele formate din congelator, apoi ia un băț și înmoaie-i capătul în ciocolata topită și pune-l în bilă. Acest proces va ajuta bățul să stea fix în prăjitură.
Pune din nou bilele formate la rece pentru minim 20 de minute, iar între timp topește restul de ciocolată și decorează jumătate din bile cu ciocolată albă, iar cealaltă cu ciocolată neagră, sau combină-le, după cum preferi. Pune decorațiunile preferate peste ele, cât încă este ciocolata caldă, apoi pune-le într-un vas pregătit în prealabil și ține-le la rece pentru câteva ore.
Rețeta de cake pops este foarte versatilă, putând fi înlocuite ingredientele și decorațiunile și este cu adevărat delicioasă, fiind ideală pentru orice eveniment special sau moment de răsfăț cu ceva dulce.