Prima pagină » Culinar » Rețeta pentru cartofi fierți și copți la cuptor – Cel mai delicios mod în care îi poți prepara, cu un exterior foarte crocant

Rețeta pentru cartofi fierți și copți la cuptor – Cel mai delicios mod în care îi poți prepara, cu un exterior foarte crocant

14 mai 2025, 10:31,
în Culinar

Rețeta pentru cartofi fierți și copți la cuptor este foarte ușor de făcut, delicioasă și ideală pentru un prânz sau o cină lejeră.

Chiar dacă vor fi gătiți de două ori și necesită un pas suplimentar, aceștia sunt cei mai gustoși cartofi pe care îi poți prepara, cu un miez cremos și crocanți la exterior.

Rețeta pentru cartofi fierți și apoi copți la cuptor

Pentru această rețetă vei avea nevoie de 1 kg de cartofi roșii mici sau medii, de 6-7 căței de usturoi, de 50 ml de ulei de măsline, de sare și piper după gust, de 1-2 lingurițe de pătrunjel tocat fin și de 2-3 lingurițe de parmezan ras.

Preîncălzește cuptorul la 185 de grade Celsius, apoi taie cartofii în sferturi și pune-i la fiert pentru aproximativ 10 minute în apa cu sare. După acest timp, scurge cartofii și lasă-i la răcorit pentru câteva minute.

Între timp, amestecă usturoiul pisat cu uleiul de măsline și condimentele și toarnă-le peste cartofii fierți. Amestecă totul ușor, astfel încât toți cartofii să fie unși cu uleiul de măsline. Așează cartofii într-un singur strat pe o tavă încinsă, apoi introdu tava la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, întorcându-i pe cealaltă parte după 25 de minute de gătit.

În ultimele 5-10 minute, adaugă și parmezanul ras și presară pătrunjelul la final, după ce îi scoți din cuptor.

Acești cartofi sunt ideali alături de o salată de legume proaspete asortate, alături de un pește sau orice tip de carne, pentru un prânz sau o cină foarte ușoară. După preferințe, poți adăuga o varietate de alte arome și de condimente, care îi pot transforma în niște cartofi deosebiți, perfecți pentru gusturile tale. Află cum poți face un sos de brânză delicios pentru aceștia.

O altă rețetă și câteva sfaturi

Pentru altă rețetă simplă și gustoasă vei avea nevoie de cartofi întregi, pe care îi fierbi în coajă, timp de aproximativ 15-20 de minute, apoi se răcesc ușor și se taie în jumătăți sau în sferturi și se așează într-o tavă de cuptor. Stropește-i cu ulei de măsline, apoi adaugă sare, piper, rozmarin și usturoi. Pune-i în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 25 de minute, până când formează o crustă aurie.

În ultimele 10 minute, poți adăuga parmezan ras, care le oferă un plus de aromă și de consistență. Dacă vrei un preparat mai consistent, poți adăuga legume, precum morcovi, dovlecei sau ardei, tăiate grosier și coapte, împreună cu cartofii.

Un lucru important de menționat este să nu fierbi cartofii complet, ci doar parțial, astfel încât să își păstreze forma în cuptor și să nu devină prea moi. De asemenea, poți folosi cartofi noi, care au o textură mai fină și coaja subțire, perfecți pentru coacerea fără curățare.

Aceștia pot fi serviți și tăiați în cuburi mici, amestecați cu condimente picante și serviți cu sosuri cremoase. În acest fel, poți obține un fel de mâncare rapid, sățios și potrivit pentru orice moment al zilei.

Rețeta de cartofi fierți și copți la cuptor este o alegere inspirată pentru mesele zilnice, combinând un miez cremos cu un exterior crocant și o preparare ușoară.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
09 decembrie 2025
09 decembrie 2025