Dacă îți e dor de o ciorbă de porc a la grec ca la mama acasă, trebuie să încerci neapărat această rețetă. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și vei face cea mai bună ciorbă de până acum.
Ciorba de porc a la grec este foarte ușor de gătit și este potrivită pentru mesele de prânz și de cină din orice zi obișnuită, dar poate fi servită chiar și în zilele festive, ca prim fel de mâncare. Astfel că, pune-te imediat pe treabă, întrucât această ciorbă va avea gustul copilăriei tale.
Rețeta pentru ciorba de porc a la grec
Caldă, gustoasă și plină de legume, această ciorbă poate oferi senzația de confort toamna și iarna, când temperaturile de afară nu sunt atât de prietenoase. Acest fel de mâncare este foarte potrivit pentru zilele în care îți dorești o masă gustoasă, hrănitoare și sățioasă, dar care să nu cadă greu așa cum se poate întâmpla în cazul altor mâncăruri gătite.
Pentru a pregăti ciorba de porc a la grec ai nevoie, în primul rând, de carne de porc, câteva legume, puțin orez, smântână și gălbenușuri. Ca să o acrești, poți folosi zeamă de lămâie, dar și oțet, în funcție de gust.
Ciorba a la grec, la origine, se face cu carne de pui, însă poți folosi lejer și carne de porc. Modul de preparare este banal de simplu, este poate una dintre cele mai simple ciorbe pe care oricine o poate face. Vei avea nevoie 500 de grame de carne de porc; 150 de mililitri de smântână; o lingură de ulei de floarea-soarelui; 50 de grame de orez; două gălbenușuri de ouă; două cepe; doi morcovi; două lămâi sau oțet, după gust; o țelină mică; o rădăcină de pătrunjel; o legătură de leuștean; sare și piper, după gust.
Modul de preparare
Ciorba a la grec se pregătește cât se poate de simplu, iar această rețetă garantează un rezultat excelent. Mai întâi, splală și taie legumele mărunt, după aceea, taie carnea în bucăți potrivite.
Apoi, pune carnea tăiată la fiert, în apă cu sare. Îndepărtează suma ce se formează deasupra, iar după ce fierbe timp de o jumătate de oră, adaugă și zarzavatul tăiat și călit în ulei înainte. După ce zarzavatul este fiert pe jumătate, adaugă și orezul. Potrivește gustul cu sare și piper. Apoi gustă un bob de orez, iar dacă este moale, înseamnă că orezul este fiert și poți opri focul.
Separat, într-un bol, amestecă gălbenușurile de ouă și smântâna cu un polonic sau doua de zeamă de ciorbă fierbinte. Apoi, toarnă amestecul treptat în ciorbă, amestecând continuu. În cele din urmă, adaugă și zeama de lămâie sau oțetul, condimentele, după gust, precum și leuștean tocat mărunt.
Ciorba de porc a la grec poate fi servită la prânz sau la cină, dar merge de minune și cu mămăligă sau pâine normală ori prăjită, precum și cu ceapă galbenă, albă sau roșie și sare sau cu un ardei iute lângă.