Prima pagină » Culinar » Rețeta pentru clătite cu spanac și somon. Preparatul cu care uiți de grija kilogramelor în plus!

Rețeta pentru clătite cu spanac și somon. Preparatul cu care uiți de grija kilogramelor în plus!

27 sept. 2024, 09:36,
Redacția BZI în Culinar

Clătitele cu spanac, brânză și somon afumat sunt atât o experiență culinară deosebită, cât și rețeta perfectă pentru o siluetă de vis, datorită numărului mic de calorii. Pot fi servite și reci, la petrecerile de weekend, acestea sunt elegante și vor fi apreciate pentru gustul extraordinar.

Clătitele cu spanac, brânză și somon afumat oferă o combinație echilibrată între arome, iar textura lor aduce o experiență gastronomică plină de satisfacții. Această rețetă reprezintă o alegere excelentă pentru cei care doresc să savureze ceva inedit și delicios, fiind perfecte pentru o masă deosebită sau chiar pentru micul dejun.

Rețeta pentru clătite cu spanac și somon

Dacă adori sandvișurile făcute simplu, din felii de pâine, cremă de brânză și felii de somon afumat, vei fi încântat de această rețetă cu clătite cu umplutură cremoasă și somon. Nu te vei opri niciodată la o singură îmbucătură.

Poți prepara clătitele sau le poți cumpăra gata preparate, urmând să le adaugi umplutura. De asemenea, poți servi clătitele întregi sau, într-o formă elegantă, tăiate în rondele și prinse cu scobitori, ceea ce le-ar face perfecte ca antreu la o masă în familie sau la o întâlnire între prieteni, la tine acasă. Durează mai puțin de zece minute să le rulezi și sunt pur și simple irezistibile.

Astfel că, pentru patru porții de clătite ai nevoie de 300 ml, 4 ouă, 75 gr unt și 150 gr făină. Pentru umplutură, ai nevoie de 400 gr somon afumat, 50 gr frunze baby spanac, 150 gr cremă de brânză, 100 gr smântână, 70 gr hrean, sare, piper și mărar.

Pentru preparare trebuie să amesteci laptele cu ouăle, apoi adaugi făina și sarea. Topești 50 gr unt și-l adaugi în compoziție, apoi o lași la odihnit jumătate de oră. Ungi tigaia cu restul de unt și prepari clătitele.

Mixezi crema de brânză cu smântână, apoi adaugi hreanul curățat și ras. Asezonezi cu sare, piper și mărar tocat, după gust. Ungi clătitele cu cremă de brânză, pui frunzele de baby spanac, somonul feliat și rulezi. Tai apoi clătitele bucăți și înfigi în ele scobitori dacă vrei să faci o variantă dulce, poți încerca să faci o ruladă tiramisu.

Ce umpluturi mai poți folosi

Dacă nu îți place somonul, poți umple aceste clătite delicioase cu carne tocată și ciuperci. După ce ai preparat clătitele fără să adaugi zahăr și arome în compoziție, poți face o umplutură sațioasă pentru a le transforma într-un fel principal impresionant.

Călește o ceapă tocată mărunt, adaugă 0,5 kilograme de carne tocată de vită sau amestec vită-porc și, după ce începe să scadă compoziția, adaugă 300 gr de ciuperci proaspete, tăiate felii.

Lasă apoi amestecul să fiarbă până scade apa, asezonează cu sare și piper și la final adaugă o legătură de mărar tocat. Umple clătitele și seveste-le alături de câte o lingură de smântână.

Pentru clătite cu șuncă și cașcaval taie câteva felii de șuncă presată în bucăți mici și rade 100 de grame de cașcaval. Umple clătitele cu aceste ingrediente și pune-le apoi două-trei minute în cuptor, până se topește cașcavalul. Servește-le simple sau cu ketchup și astfel ai o rețetă rapidă și delicioasă.

Dacă vrei să faci clasicele clătite cu brânză și mărar mărunțește pe răzătoare sau cu ajutorul unei furculițe o cantitate suficientă de brânză proaspătă sau telemea, în funcție de numărul clătitelor.

Asezonează cu piper și adaugă unul sau două ouă, în funcție de cantitate. Adaugă apoi mărar proaspăt tocat mărunt și umple clătitele. Bagă-le în cuptorul preîncalzit la 180 de grade Celsius, timp de 10-15 minute. Le poți servi ca atare sau alaturi de un sos de iaurt, după cum se pot servi și clătitele cu spanac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`