Află care este rețeta pentru un drob de miel cu prapure, preparatul tradițional ce nu are cum să lipsească de pe masa de Paște.
Acesta este un aperativ foarte ușor de pregătit, foarte aromat și delicios, cu care sigur îți vei suprinde familia și musafirii.
Iată rețeta pentru un drob de miel cu prapure
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 800 grame de organe de miel (inimă, ficat, plămân, rinichi), de 1 prapure, de 180 grame de carne de miel, de 200 grame de pulpă de pui dezosată, de 1 legătură de ceapă verde, de 1 legătura de usturoi verde, de 2 legături de mărar și de câteva frunze de dafin.
De asemenea, vei mai avea nevoie de 2 legături de pătrunjel, de câteva frunze de mentă, de 1 linguriță de curcuma, de 4 ouă crude și de 3 fierte, de 1 linguriță de chimen măcinat, de ½ linguriță chimion, de ½ linguriță scorțisoară, de ½ linguriță curry, de 1 linguriță de boia, de puțin ulei de măsline și de sare și piper după gust.
Începe prin a spăla și curăța foarte bine organele, apoi lasă-le în apă cu oțet pentru aproximativ 2-3 ore. Clătește-le apoi bine și toacă-le cât de mărunt poți. Taie toată carnea în cubulețe, apoi fierbe organele în apă cu foile de dafin timp de o oră la un foc mediu.
Scurge apoi apa și pune organele într-un bol, adaugă carnea de miel, pulpa de pui, uleiul și toate condimentele. Toacă și verdețurile și pune-le în bol, apoi adaugă și cele 4 ouă și amestecă până când se încorporează.
Cum termini rețeta și câteva sfaturi pentru un drob perfect
Pune hârtia de într-o tavă specifică și așează prapurele, apoi pune jumătate din compoziție în el și nivelează foarte bine. Decojește acum ouăle fierte și taie-le în sferturi, apoi așează-le în cerc, în interiorul drobului și adaugă și restul de compoziție rămasă.
Închide acum prapurele uniform și dă tava la cuptor pentru aproximativ 1 oră, apoi lasă-l la răcit și feliază-l.
Oțetul este utilizat pentru a diminua gustul de miel, înainte de a îl prepara. În acest sens, dacă familia sau musafirii nu suportă gustul intens de miel, poți înjumătăți cantitatea de organe și poți să adaugi pulpă de porc și mirodenii aromate.
Un alt sfat este să nu folosești ficat în exces, întrucât drobul va ieși amărui. Acest lucru se aplică și pentru mărar, nu trebuie folosit în exces, întrucât va accentua acest gust. Dacă folosești organe și carne de pui, îi va oferi preparatului dulceață și consistență.
În ceea ce privește carnea, este ideal să fie slabă, fără multă grăsime, fermă la atingere, cu un miros specific de oaie, o culoare rozalie și nelipicioasă. Organele nu trebuie să aibă pete sau orice fel de noduli. Un alt truc este să speli organele în mai multe ape și să le freci cu sare grunjoasă de fiecare dată.
Rețeta de drob de miel cu prapure este cu adevărat delicioasă și aromată, ideală pentru a-i impresiona pe apropiați la masa de Paște.