Dulciuri

Reteta pentru o prajitura buna si simpla, de te lingi pe degete

Publicat: 25 sept. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reteta pentru o prajitura buna si simpla de te lingi pe degete
2

Ingrediente:

500 gr aluat de foietaj din comert
100 gr zahar pudra
2 pachete zahar vanilat
800 ml lapte
2 galbenusuri
2 pachete de budinca
250 gr unt
350-500 ml frisca lichida (in functie de cat de mare doriti sa fie stratul de frisca)
ciocolata menaj pentru glazura (in functie de preferinte)

Citeste si Prajitura Raluca, cu foi de napolitana – Daca vrei o crema buna, incearca-le pe astea

Mod de preparare:

Foietajul se scoate din ambalaj si se taie in jumatate. Una din jumatati se intinde in tava tapetata cu hartie de copt si se inteapa cu o furculita. Se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade pana cand capata o culoare aurie.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se repeta acelasi lucru si cu cea de-a doua jumatate. In timp ce aluatul se raceste,se prepara crema. Laptele se pune intr-o oala, se adauga zaharul, zaharul vanilat si budinca si se pune la fiert. Se adauga galbenusurile de ou si se fierbe in continuare. Cand este gata, indepartati vasul de pe foc si lasati crema sa raceascaSe bate untul spuma si se adauga in crema racita. Intindeti crema peste aluatul copt. Bateti tare frisca pana nu mai cade de pe lingura. Crema acoperiti-o cu un strat de frisca si cu cea de-a doua jumatate de aluat. Se toarna ciocolata topita pe deasupra si se da prajitura la rece.

preluat de pe sanatatea

Adauga un comentariu