Prima pagină » Culinar » Rețeta pentru sărățele de casă! Iată ce trebuie să faci ca să-ți iasă fragede!

Rețeta pentru sărățele de casă! Iată ce trebuie să faci ca să-ți iasă fragede!

10 iun. 2025, 13:23,
Redacția BZI în Culinar

Aceste sărățele de casă se pot face rapid și simplu și, în plus, pot fi o gustare sau un aperitiv foarte apreciat. Le poți face cu diverse tipuri de brânzeturi și poți combina o mulțime de alte ingrediente și condimente.

Rețeta de sărățele de casă poate fi pregătită chiar și de cei care nu se descurcă foarte bine în bucătărie, pentru că rezultatul va fi apreciat de toată familia. Este o gustare rapidă și delicioasă, ușor de pregătit.

Rețeta pentru sărățele de casă

Rețeta de sărățele de casă este una foarte îndrăgită, atât de copii, cât și de adulți. Sărățelele, cu chimen, susan sau man, pot fi consumate ca aperitiv sau ca gustare, simple, cu o cană de iaurt sau alături de un pahar cu bere. Aceste sărățele se prepară ușor, sunt aspectuoase, crocante la exterior.

Vei avea nevoie de 250 g brânză telemea rasă; 200 g unt; 100 g smântană; 500 g făină și 2 ouă. Pentru decor vei avea nevoie de 1 ou bătut; semințe de susan; semințe de chimen și cașcaval ras (opțional). Se amestecă într-un bol făina cu untul tăiat cuburi, smântâna, ouăle și brânza rasă. Se frământă bine aluatul, până ce acesta se omogenizează.

Este recomandat să-l înfășori într-o folie alimentară de plastic, ca să fie și mai fraged și se bagă pentru o oră la frigider. Se întinde apoi aluatul pe masa de lucru, într-o formă dreptunghiulară și nu foarte subțire, pe care o presari cu puțină făină sau câțiva stropi de ulei. Trebuie ca grosimea în jur de 1 centimetru pentru a fi sărățelele fragede și nu uscate.

După ce se taie aluatul în forma dorită, se pun formele pe tava de cuptor și se lasă o distanță între ele de aproximativ un centimetru. Se ung sărățelele cu ou, apoi presărăm, în funcție de preferințe, chimen, susan, mac sau cașcaval ras. Se poate alege un decor diferit pentru mai multe dintre acestea, altfel te vei bucura de o varietate de gusturi.

Se lasă la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade Celsius. Sărățelele de casă vor fi gata în momentul în care vor fi ușor rumenite la suprafață. Se lasă la răcit și se servesc simple sau alături de sosuri, iaurt sau bere.

Când au apărut pentru prima dată aceste gustări

Sărățelele sunt aperitive delicioase și versatile, iar existența lor în bucătărie datează de secole. Se crede că sărățelele au apărut în Franța, în secolul al XVII-lea, însă preparate asemănătoare existau și în alte regiuni. De exemplu, în Italia, se pregătesc grissini, bastonașe subțiri de pâine, iar în Spania, există tapas-urile sărate, care pot include diverse tipuri de aperitive.

Există două tipuri principale de sărățele, cele făcute din aluat frage și cele din foietaj. Sărățelele din aluat simplu sunt mai dense și mai crocante, în timp ce cele din foietaj sunt mai fragede și mai pufoase datorită straturilor de unt sau margarină.

Sărățelele pot fi preparate cu diverse ingrediente adiționale pentru a le oferi un gust și o textură mai complexe. Se pot adăuga brânză rasă, ierburi aromatice, semințe, cum ar fi susan, mac sau chimen, sau chiar bacon pentru un plus de savoare.

Sărățelele pot fi modelate în diverse forme și dimensiuni. De la bastonașe subțiri, spirale sau forme tematice, aceste aperitive pot fi personalizate în funcție de ocazie sau preferințe personale.

Sărățelele sunt adesea considerate aperitive ideale pentru petreceri și evenimente sociale. Sărățelele de casă sunt ușor de mâncat și pot fi pregătite în avans, facilitând organizarea evenimentelor.

Bugetul.ro
Bulgaria, umilință supremă pentru România! Țara noastră a fost exclusă definitiv din programul Visa Waiver, însă vecinii din sud vor avea acces neîngrădit peste Ocean
redactia.ro
Măsura fiscală de care nici nu a vrut să audă Nicușor Dan. Președintele le-a blocat cererea lui Bolojan și lui Grindeanu
Bugetul.ro
Adio, Parcul IOR din București în actuala formă! Primarul Robert Negoiță vrea să transforme locul de recreere din Sectorul 3 într-o oază modernă
a1.ro
Rezultate BAC 2025. Află primul ce note s-au luat anul acesta. Model de cerere pentru vizualizarea lucrării sau pentru contestație
Playtech.ro
Penalităţi pentru întârzierea plăţilor la asociaţia de proprietari, în 2025. Cât dai în plus, de fapt
observatornews.ro
"Mi-au luat 8.000 de euro și-au dispărut!" Zeci de români, păcăliți cu anunțuri false de mașini
Playsport.ro
Doi români au ajuns în cel mai mic oraș din lume, aproape de România. „Nu ne-a venit să credem ce am găsit aici”
Evz.ro
Regretele și temerile lui Ion Iliescu. Sfaturi pentru românii care vor să aibă o viață lipsită de griji
realitatea.net
Românii au găsit o nouă metodă de a păcăli aparatele de reciclare. Reușesc să obțină o grămadă de bani cu un singur pahar de plastic
SportpeSurse
EXCLUSIV Imagini devastatoare cu casa părintească a lui Ion Țiriac din Brașov. Locuința a ajuns o dărăpănătură în care colcăie șobolanii. Primarul orașului face declarații tulburătoare despre miliardar: ““Nu l-a interesat niciodată”
Playtech.ro
Ce se întâmplă dacă faci accident cu mașina de serviciu în scop personal. Legea s-a schimbat
Dailybusiness.ro
Roamingul în afara Europei te poate costa scump. Ce recomandă ANCOM
RomaniaTV
Nicuşor Dan, mesaj important pentru români înaintea desemnării premierului
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Nicuşor Dan, mesaj important pentru români înaintea desemnării premierului
redactia.ro
Cine e miliardarul care a murit la polo după ce a înghițit o albină
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`