Culinar

Rețetă pentru un sirop de coacăze negre perfect. Cum să alegi fructele de pădure potrivite?

Publicat: 24 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețetă pentru un sirop de coacăze negre perfect. Cum să alegi fructele de pădure potrivite
Siropul de coacăze negre are, de asemenea, o culoare frumoasă, o aromă plăcută și un gust bogat

Tot mai multe gospodine doresc să afle una dintre cele mai bune rețete pentru sirop de coacăze negre. Dacă aveți o recoltă bună de coacăze negre și ați reușit deja să le congelați și să faceți gem, atunci încercați să faceți un alt preparat din acestea, sirop. Îl puteți adăuga la orice desert, clătite sau pur și simplu îl puteți dilua cu apă caldă și să aveți o băutură aromată.

Siropul de coacăze negre este o adevărată comoară de vitamine. Este ușor de preparat și poate fi folosit în aproape orice desert. Siropul de coacăze negre, pe lângă gustul și aroma sa uimitoare, este și foarte colorat. Iar culorile vii ale băuturilor sau ale înghețatei încântă întotdeauna ochiul și deschid apetitul.

Cum să pregătești un sirop de coacăze negre? Ingredientele necesare

Pentru a pregăti un sirop din coacăze negre veți avea nevoie de 800 de gr de coacăze, 800 gr de zahăr și 200 ml de apă. Luați coacăze negre coapte, acestea sunt dulci și moi. Cojiți boabele. Îndepărtați-le pe cele sfărâmate, crăpate sau necoapte.

Puneți boabele într-un castron mare și turnați apă peste ele. Astfel, majoritatea resturilor vor pluti la suprafață, iar boabele vor fi ușor de spălat. Fructele de pădure curate se transferă într-o cratiță. După care cu un blender zdrobește coacăzele astfel încât fiecare boabă să se mărunțească și să se obțină cât mai mult suc posibil.

După care se toarnă un pahar de apă rece și se pune oala pe foc. Odată ce fierbe, reduceți focul la mediu și fierbeți fructele de pădure timp de 15-20 de minute. Turnați piureul într-o sită de metal. Avem nevoie de un suc curat, fără pielițe și semințe.

Turnați sucul de coacăze într-o cratiță și adăugați o parte din zahăr. Adăugați o parte din zahăr și amestecați la foc mic pentru a obține un sirop, adăugând treptat zahăr. După ce tot zahărul s-a dizolvat, fierbeți siropul încă 10-15 minute. Nu uitați să amestecați siropul.

Când siropul trebuie pus în borcane? Sfaturi pentru o depozitare corectă

Turnați siropul de coacăze finit în borcane curate și uscate. Închideți cu capace atunci când siropul s-a răcit complet. Păstrați-l în frigider sau într-un alt loc răcoros, ferit de soare, timp de un an. După ce a stat, siropul va deveni mai gros decât cel proaspăt. Pe o felie de pâine albă cu lapte sau ceai, este delicios.

Siropul de coacăze negre poate fi folosit ca topping pentru prăjituri sau ca adaos pentru deserturi. Coacăzul negru este o boabă bogată în vitaminele C, B1, P și provitamina A. Și dacă pregătiți și păstrați corect siropul de coacăze negre pentru iarnă, componentele vitaminice benefice nu se vor deteriora mai mult de un an. Siropul de coacăze negre are, de asemenea, o culoare frumoasă, o aromă plăcută și un gust bogat.

Calitatea unui sirop de coacăze negre făcut în casă va depinde de produsul de bază. Fructele trebuie să fie ferme, coapte, cu o culoare bogată și cu un gust și o aromă distincte. Aici este esențială o selecție strictă a coacăzelor deteriorate, insuficient coapte, uscate și afectate de dăunători.

Adauga un comentariu