Remedii naturiste

Reteta simpla si eficienta pentru sapun antibacterian de casa

Publicat: 22 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reteta simpla si eficienta pentru sapun antibacterian de casa
Reteta sapunului antibacterian de casa

Reteta sapunului antibacterian de casa. In aceasta perioada a pandemiei coronavirusului se vorbeste mult despre spalarea mainilor. Spalarea mainilor este una dintre masurile de bariera pentru combaterea raspandirii virusului. Acest gest de igiena a fost intotdeauna important pentru a combate proliferarea germenilor si a bolilor infectioase (gripa, gastroenterita etc.). Cu toate acestea, intelegem si mai mult importanta ei astazi. Sapunul antibacterian de casa este excelent pentru intreaga familie, atent pielea sensibila si ofera o curatenie excelenta a mainilor. Moale si fara substante chimice, acest antivirus extrem de eficient pentru igiena mainilor este foarte usor de facut.

Reteta sapunului antibacterian de casa

Chiar si fara triclosan (agentul antiseptic daunator folosit in produsele comerciale), orice sapun este bactericid. In reteta, va recomandam sa adaugati ulei esential de arbore de ceai. Deoarece uleiurile nu sunt foarte miscibile in apa, acest ingredient ramane optional, deoarece este mai putin ecologic. Cu toate acestea, ofera sapunului proprietati anti-infectioase, antibacteriene, antiparazitare si antifungice. Este pur si simplu unul dintre cele mai bune uleiuri esentiale antivirale!

Ingredientele sapunului antibacterian de casa:

– 35 g sapun dur
– 400 ml apa limpede
– 2 linguri de miere (sau glicerina vegetala daca aveti)
– 2 linguri de ulei de masline (sau orice alt ulei vegetal la alegere: migdale dulci, de exemplu)
– Aproximativ 10 picaturi de ulei esential de arbore de ceai
– O sticla cu pompa (500 ml)

In primul rand, radeti sapunul si topiti-l usor intr-o tigaie cu apa. Odata lichefiat, luati tigaia de pe foc si adaugati mierea si uleiul. Aceste ingrediente va vor ajuta sa faceti o formula mai moale pe maini. Apoi lasati sa se raceasca inainte de a adauga picaturile de ulei esential de arbore de ceai. Daca il adaugati in compozitia fierbinte, este posibil sa pierdeti toate proprietatile sale. Este totul bine incorporat? Deci nu trebuie decat sa va turnati amestecul in sticla. Produsul dvs. este gata de utilizare! Dupa spalare, luati in considerare sa aplicati un strat de gel de aloe vera pe maini cacci este un hidratant minunat!

Adauga un comentariu