Prima pagină » Culinar » Rețetă veche de negresă cu nuci și vișine. Un desert delicios ce vă lasă gura apă

Rețetă veche de negresă cu nuci și vișine. Un desert delicios ce vă lasă gura apă

22 aug. 2022, 15:30,
în Culinar

Rețeta veche de negresă poate fi pregătită pentru orice eveniment, fiind foarte aspectuoasă. Prăjitura este foarte cremoasă, iar la exterior are o textură ușor crocantă. Pentru a obține un desert de succes, va trebuie să țineți cont și de câteva sfaturi utile. În primul rând, pentru un gust mai bun se recomandă utilizarea fructelor proaspete, însă se pot pune și cele congelate, dacă sunt scurse bine.

De asemenea, pentru a nu arde negresa va trebui să folosiți un termometru, iar temperatura să fie setată cu precizie. Desertul nu trebuie tăiat până ce nu este complet răcit deoarece se va sfărâma și nu vă doriți acest lucru.

Ingredientele necesare pentru rețeta veche de negresă

Rețeta de negresă cu nuci și vișine este una dintre cele mai delicioase deserturi. Aceasta este ușor de pregătit și vă veți cuceri cu siguranță musafirii. Se poate găti la orice eveniment, fiind aspectuoasă datorită glazurii de ciocolată albă. Este o prăjitură cremoasă și ușor crocantă la exterior. Rețeta nu conține ouă sau unt.

Pentru prepararea blatului veți avea nevoie de 45 grame de cacao, 225 mililitri de apă, 150 grame de nucă, 200 grame de vișine, 230 grame de zahăr, 125 mililitri ulei de floarea soarelui, 240 grame de făină și 7 grame de bicarbonat de sodiu. Crema prăjiturii se va pregăti din 50 mililitri apă rece, 300 grame de ciocolată albă, 10 grame de gelatină, 500 grame de mascarpone și 400 grame de smântână pentru frișcă de minimum 35 la sută grăsime. 

Cum se pregătește negresa cu nuci și vișine

Mai întâi de toate se va preîncălzi cuptorul la 170 de grade, apoi se va pregăti o tavă de 25 x 35 centimetri ce va fi tapetată cu hârtie de copt. Într-un bol se vor amesteca vișinele împreună cu făina, cacaua, bicarbonatul și jumătate de cantitatea de nucă. În alt vas se va pune apa, uleiul de floarea-soarelui, zahărul și un praf de sare. Ingredientele se mixează bine până ce observați că zahărul s-a topit. Ulterior, se va turna peste compoziția cu făină și vișine și se amestecă până ce se omogenizează. La final, se va turna totul în tavă, apoi se va presăra deasupra cantitatea de nuci rămasă. Se lasă la cuptor timp de 40-50 minute. Pentru a vă asigura că este gata, puteți face testul scobitorii. După ce o scoateți din cuptor, se va lăsa la răcorit 10 minute, apoi se va pune pe un grătar pentru a se răci complet.

Pentru crema prăjiturii va trebui să puneți mai întâi gelatina în apă rece pentru 10 minute. Între timp, se va încălzi smântâna, apoi se va adăuga ciocolata albă și se amestecă până ce se va topi. Ulterior, se va lăsa la rece o oră. Într-un bol se va mixa crema de mascarpone împreună cu ciocolată albă, până se va obține o compoziție aerată și ușoară. Gelatina va trebuie topită, apoi va fi turnată treptat în timp ce amestecați. Peste prăjitură se va turna crema de mascarpone, se uniformizează, apoi se lasă la rece pentru patru ore sau peste noapte. Pentru un aspect mai plăcut se poate răzui ciocolată albă sau se poate pune o glazură de ciocolată neagră. 

Rețeta veche de negresă cu nuci și vișine este extrem de delicioasă și cremoasă. Aceasta se prepară într-un timp destul de scurt. La final obțineți în jur de 20 de porții. Un desert pe care trebuie să îl încercați este și prăjitura pandișpan cu brânză de vaci.

Bugetul.ro
Grila TV din România se schimbă din 1 martie. Noul post de televiziune a început emisia, iar cei mai mici dintre telespectatori sunt cei mai încântați
redactia.ro
Bucurie fără margini pentru Vladimir Putin. Ce cadou îi pregătește Donald Trump președintelui Rusiei
Bugetul.ro
Panică la Altex și Flanco după anunțul eMAG. Cum reușește cel mai mare magazin online din România să își depășească principalii rivali din piața autohtonă
a1.ro
Oana Radu, taxată dur pentru kilogramele în plus. Cum a apărut la Sala Palatului alături de Dorian Popa
Playtech.ro
Cauza morții subite a lui Luca Manolache. Ce arată rezultatul autopsiei, detalii cutremurătoare, nu a avut nicio șansă
observatornews.ro
Prima victimă majoră din România, după tarifele impuse de Trump: companie cu 5.000 de angajaţi
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Interzis pentru români la aceste mașini. Vor fi radiate
realitatea.net
Băutura bogată în colagen care întinerește pielea și fortifică oasele în doar o lună. Conține un ingredient cheie, pe care îl găsești la 2 lei în magazine
SportpeSurse
A fost executat fără milă și dat afară de la Digi! Nimeni nu știe ce s-a întâmplat
Playtech.ro
Noua escrocherie care îți fură contul de WhatsApp cu tot cu informațiile sensibile de pe telefon. Avertisment pentru români
Dailybusiness.ro
Pensionarii sunt obligați să returneze banii! Au primit pensii mai mari din greșeală
RomaniaTV
Cuplul-surpriză al momentului! Mădălina Ghenea şi Sebastian Stan, împreună! Unde şi cum au fost surprinşi cei doi
stiriromania.ro
Cum arată Eliza Iliescu acum, la 19 ani. Din ce bani trăiesc lunar Adriana Iliescu și fiica ei
RomaniaTV
Vestea MOMENTULUI din Ucraina. Anunțul făcut de Zelenski, după umilința din SUA. Nimeni nu credea că o să mai audă asta!
redactia.ro
Decizia neașteptată luată de americani în privința Rusiei. Donald Trump i-a surprins pe toți
ego.ro
Blocaj în divorțul Prodan - Reghe! Palatul de la Snagov, ipotecat! Declarațiile exclusive ale celor doi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`