Culinar

Rețete cu carne tocată din India, Coreea și Orientul Mijlociu. Explozie de gusturi si arome!

Publicat: 30 aug. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețete cu carne tocată din India Coreea și Orientul Mijlociu. Explozie de gusturi si arome
De la găluște coreene, la curry sau pizza, următoarele rețete cu carne tocată prezintă câteva moduri inovative de a folosi acest ingredient

Carnea tocată este ingredientul versatil suprem, și poate fi folosită într-o multitudine de feluri de mâncare rapide și ușoare. De la găluște coreene, la curry sau pizza, următoarele rețete cu carne tocată prezintă câteva moduri inovative de a folosi acest ingredient, și vor aduce cu siguranță zâmbetul pe fața celor de la masă.

Rețete cu carne tocată – Pizza cu carne și nuci de pin din Orientul Mijlociu

Aceste pizza din lipii libaneze sunt rapid și ușoar de făcut, umplute cu carne de vită condimentată și dovleac.
Ingredientele necesare sunt 500 g carne tocată slabă de vită, 1 lingura ulei de măsline, 2 caței de usturoi, măcinați, 1 linguriță chimen măcinat, 1 linguriță coriandru măcinat, 1/2 linguriță scorțișoară măcinată, 300 g dovleac butternut, decojit, tăiat în bucăți de 2 cm, 2 lipii libaneze (30 cm), 2/3 cană sos de pizza cu usturoi, ceapă și ierburi, 1/2 ceapă roșie mică, tăiată subțire, 200 g roșii cherry, tăiate în jumătate, 2/3 cană brânză mozzarella rasă, 2 linguri de nuci de pin, baby spanac, crenguțe de coriandru, iaurt grecesc, felii de lămâie.

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Tapetați 2 tăvi mari cu hârtie de copt. Între timp, puneți dovleacul la microunde la foc mare timp de 2-3 minute sau până când se înmoaie.
Pune o lipie libaneză pe fiecare dintre tăvile de copt pregătite. Întindeti sosul de pizza pe fiecare lipie, acoperiți cu un strat de carne tocată, iar deasupra adaugați ceapă, roșii, brânză și nuci de pin. Gătiți la cuptor timp de 10-12 minute sau până când pâinea este crocantă și brânza topită. Deasupra, adăugați baby spanac, coriandru și iaurt. Serviți cu felii de lămâie.

Curry indian cu papadum

Daca vrei un curry rapid, plin de arome și gusturi exotice, gata în doar 15 minute, aceasta este rețeta pentru tine.
Aveți nevoie de 500 g carne tocată de vită, 1 lingura ulei vegetal, 1 ceapă roșie tăiată cubulețe, 1/3 cană pastă de curry Korma, o cutie de 400 g roșii tăiate cubulețe, o cutie de 165 ml lapte de cocos, 2 castraveți libanezi, o pungă de 75 g de mini papadum. Acest preparate se servește cu chutney de mango și frunze de mentă.

Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adăugați ceapa și gătiți timp de 2-3 minute sau până se înmoaie. Adăugați carne tocată și gătiți timp de 4-5 minute, amestecând până se rumenește. Se adaugă pasta de curry și se fierbe timp de 1 minut. Turnați roșiile, laptele de cocos și ½ cană de apă peste, și amestecați până se omogenizează bine. Se aduce la fierbere și se mai lasă la foc timp de 5 minute sau până când sosul s-a îngroșat. Asezonați cu sare și piper. Serviți acest curry cu castraveți taiați în fâșii subțiri, papadum, chutney de mango și frunze de mentă.

Găluște coreene cu carne tocată și legume (mandoo)

Aceste găluște coreene delicioase sunt umplute cu carne tocată și ciuperci shiitake.
Se folosesc 15 ingrediente, dintre care 100 g carne tocată de vită, 100 g carne tocată de porc, 2 cepe verzi tocate mărunt, 1 cățel de usturoi zdrobit, 40 g ciuperci shiitake tocate mărunt, 1/2 morcov mic ras, 30 de foi din aluat Gyoza sau Wonton, 2 linguri ulei de arahide.
Pentru sosul dip de oțet este nevoie de 1/4 cană sos de soia, 1/4 cană oțet din vin de orez, 1 lingură zahăr, 1 ardei iute roșu lung tocat mărunt, 2 linguri ulei de susan, 2 linguri de sos de pește, o bucată de ghimbir proaspăt de 2 cm, ras fin.
Prima dată vă puteți apuca de preparat dip-ul de oțet. Combinați toate ingredientele necesare pentru acesta într-un cistron, și amestecați până se dizolvă zahărul.

Într-un castron mediu, combinați carnea tocată, ceapa, usturoiul, ciupercile și morcovul. Adăugați 1 1/2 linguriță de sos dip și amestecați. Aranjați foile de Gyoza pe o suprafață plană, una lângă cealaltă. În centrul fiecărui înveliș se pune aproximativ 1 1/2 linguriță de amestec tocat. Ungeți ușor marginile cu apă. Îndoiți de la jumătate pentru a închide umplutura. Pliați marginile pentru a sigila găluștile. Acoperiți-le cu un prosop umed pentru a preveni uscarea lor.
Încingeti o lingură de ulei într-o tigaie medie antiaderentă la foc mediu spre mare. Adăugați jumătate dintre găluște și prăjiți timp de 1 minut pe fiecare parte până devin aurii. Reduceți focul la mediu. Adăugați 1/4 cană apă rece în tigaie și acoperiți cu un capac bine fixat. Gătiți încă 2-3 minute sau până când găluștele sunt fierte și lichidul s-a evaporat. Transferați pe o farfurie. Acoperiți cu folie pentru a se menține calde. Repetați acești pasi și pentru cealaltă jumătate din găluște. Aceste rețete cu carne tocată sunt pline de proteine, sunt ușor de gătit și sănătoase!

Adauga un comentariu