Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Retete de slabit cu lamaie: 9 motive pentru a folosi apa cu lamaie pentru slabire
Retete de slabit cu lamaie: 9 motive pentru a folosi apa cu lamaie pentru slabire

Retete de slabit cu lamaie: 9 motive pentru a folosi apa cu lamaie pentru slabire

21 mai 2021, 15:52,
BZI.ro, în Sanatate

Știm cu toții că ar trebui să consumăm aproximativ opt pahare de apă pe zi, dar este greu. Apa este lipsită de aromă. Dar folosirea lamaii pentru scăderea în greutate, incluzând-o în apă, nu numai că îți face băutura mai plăcută, dar poate declanșa procese din corpul tău care te ajută să slăbești.

Folosirea apei cu lamaie pentru scăderea în greutate nu înseamnă a înlocui mesele cu băutura sau a te înfometa în timpul zilei și a încerca să compensezi foamea prin consumul de apa cu lamaie. Este vorba despre schimbarea băuturilor cu conținut ridicat de calorii cu o apă cu lamaie cu conținut scăzut de calorii, economisind astfel între 200 și 1.000 de calorii pe zi.

Retete de slabit cu lamaie: 9 motive pentru a folosi apa cu lamaie pentru slabire

Apa cu lamaie este săracă în calorii

Dacă nu adăugați zahăr în apa de lamaie, aproape că nu aveți calorii în ceea ce beți. Jumătate de lămâie într-un pahar cu apă inseamna aproximativ șase calorii. Să il comparăm cu un pahar de suc de portocale sau mere care are aproximativ 110 calorii și între 20-25 de grame de zahăr pe pahar.

Apa cu lămâie vă poate stimula metabolismul

Cu sau fără lamaie, studiile au arătat că a bea mai multă apă vă poate stimula metabolismul. Începând ziua cu un pahar de apa calda cu lamaie, puteți accelera metabolismul. Oamenii cu acest obicei sănătos sunt deseori capabili să sară peste caloriile pe care le-ar fi consumat la micul dejun sau consumând mai puțina mancare. Studiile au arătat că, cu cât bei mai multă apă, cu atât arzi mai multe calorii.

Consumul de apă de lămâie te poate face să te simți mai plin

Așa cum am menționat mai sus, consumul de apă înainte de masă vă poate umple, dar mai ales atunci când utilizați lămâie pentru scăderea în greutate. Un studiu recent arată că consumul a aproximativ jumătate de litru de apă înainte de a mânca o masă reduce caloriile consumate cu 13%. Desigur, a mânca mai puțin este ceea ce duce la pierderea în greutate, deci aceasta este o metodă excelentă de încercat!

Oamenii de știință cred că acest lucru se întâmplă pentru că apa te face să te simți sătul, chiar dacă nu ai consumat nicio calorie. Cu toate acestea, un jumătate de litru de apă este o sticlă întreagă, care este adesea dificil de terminat înainte de a consuma o masă. Adăugarea unor felii de lămâie poate ajuta la conferirea unei arome incitante.

Consumul de apă de lămâie te menține hidratat

Apa ne umple și elimină toxinele și deșeurile care se acumulează în sistemul nostru. Ne reglează temperatura corpului, ne oferă energie pentru activitatea fizică, ne lubrifiază articulațiile și ne poate ajuta să ne ușurăm durerea fizică pe care o putem percepe.

Există unele cercetări care arată că, atunci când sunteți complet hidratat, sunteți mai capabil să descompuneți grăsimea, ceea ce ajută la pierderea în greutate.

Apa cu lămâie si ceai verde previne bolile grave

Mulți oameni beau ceai verde zilnic, deoarece este legat de pierderea în greutate în unele studii recente. Deși este adevărat, adăugarea lămâii in ceai verde are un beneficiu imens pentru sănătate: reduce riscul apariției unor tipuri de cancer. Potrivit unui studiu, persoanele care făceau exerciții zilnice și consumau patru până la cinci căni de ceai pe zi au slăbit cu două kilograme mai mult decât cele care nu beau niciun ceai. Antioxidantul numit polifenol care se găsește în ceaiul verde blochează o moleculă care declanșează boli de inimă și cancer numit VEGF.

Consumul de apă cu lamaie ajută la digestie

Lamaile au multă aciditate. În unele cazuri, acești acizi vă încetinesc digestia, ceea ce vă ajută să absorbiți nutrienții care trec prin corp în timp ce mâncați.

Rata de absorbție mai lentă pare că ar putea fi un lucru rău (când auzim că metabolismul nostru încetinește, îl asociem cu creșterea în greutate, de exemplu), dar este un lucru foarte bun. Rata de absorbție lentă ajută corpul să regleze zahărul din sânge și vă ajută corpul să trimită substanțele nutritive acolo unde trebuie să ajungă.

Consumul de apă cu lamaie ajută la detoxifiere

Apa este cheia oricărui program de detoxifiere și, atunci când amestecați lamaile, veți obține un beneficiu și mai mare. Nutrienții din lamaie promovează sănătatea ficatului și vă ajută să eliberați toxine în sistemul sanguin. Acesta este motivul pentru care este deosebit de important să puneți întreaga lămâie în apă după ce o stoaceti.

Apa cu lamaie te împiedică să te îmbolnăvești

Vitamina C naturală care se găsește în lămâi vă poate ajuta să vă mențineți sănătos și lipsit de boli. Acest lucru se datorează puterii pe care o are vitamina C în stimularea sistemului imunitar.

Vitamina C duce o luptă dură împotriva radicalilor liberi din corpul tău, lucruri care pot provoca boli pe măsură ce îmbătrânești. O lămâie conține 187% din doza zilnică recomandată de vitamina C!

Apa cu lamaie îți oferă un impuls de energie dimineața

Nu există nicio îndoială: consumul de apă cu lamaie dimineața este pur și simplu cel mai bun moment. Corpul nostru trece printr-o cantitate uimitoare de funcții de restaurare în timp ce dormim, dintre care multe necesită substanțele nutritive care se găsesc în apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *