Prima pagină » Culinar » Rețete sănătoase. Piure de țelină, cu sfeclă roșie și ceapă perlată în oțet balsamic

Rețete sănătoase. Piure de țelină, cu sfeclă roșie și ceapă perlată în oțet balsamic

20 feb. 2024, 14:20,
BZI.ro, în Culinar

Vă prezentăm o rețetă de piure de țelină, fără lactate, alintat cu sfeclă roșie și ceapă perlată în oțet balsamic. Este o masă incredibil de delicioasă, și fiind bazată pe plante, aduce un aport substanțial de nutrienți.

Piure de țelină cu legume la cuptor

Atunci când este amestecată cu lapte de cocos, rădăcina de țelină devine fină și cremoasă, asemenea unui piure clasic de cartofi. Cu toate acestea, este mult mai sănătoasă, ținând cont că rădăcina de țelină conține aceeași cantitate de fibre dietetice, și doar 1/3 din carbohidrații deținuți de cartofi, o opțiune ideală în special pentru persoanele care țin un regim alimentar, precum cel pentru diabet.

Însă, o masă alcătuită doar dintr-un simplu piure din rădăcină de țelină ar putea fi un pic plictisitoare, și nici culoarea nu este una foarte apetisantă. Astfel că, vă prezentăm o rețetă de piure de țelină răsfățat cu sfeclă și ceapă perlată în oțet balsamic, și aromată cu un pumn de micro-verdețuri (care nu au depăşit vârsta de 2 săptămâni). Dacă nu gășiți ceapă perlată, ceapa caramelizată ar putea fi un bun înlocuitor. Aceasta nu este doar o rețetă bogată din punct de vedere nutritiv, ci și extrem de atractiv colorată!

Pentru a prepara sfecla și ceapa perlată la cuptor veți avea nevoie de 4 bucăți de sfeclă roșie, 1 1/2 cești ceapă perlată, 3 linguri ulei de măsline, sare și piper, după gust, 2 linguri oțet balsamic, 1/2 lingură sirop de arțar, 1 lingură frunze proaspete de cimbru, 1 lingură tarhon proaspăt, tocat

Piureul de țelină se va prepara din 1 lingură ulei de măsline, 3 căței de usturoi, tocați fin, 4 cești rădăcină de țelină, curățată și tăiată cubulețe, 400 ml de lapte de cocos, 2/3 ceașcă apă, sare și piper, după gust. Pentru garnisire, vă sugerăm să adăugați 2 cești de micro-verdețuri.

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Dacă folosiți ceapă perlată la borcan, scurgeți lichidul și clătiți ceapa. Dacă folosiți ceapă perlată proaspătă, înmuiați-o într-un castron cu apă călduță timp de 5 minute pentru a înmuia coaja. Folosind un cuțit, tăiați capetele și îndepărtați stratul exterior. Așezați ceapa perlată pe o tavă de copt mare și lăsați-o deoparte.

Curățați sfecla roșie de coajă și feliați-o în sferturi sau în bucăți de dimensiuni egale, iar apoi transferați-o pe tava de copt. Ungeți bucățile cu 2 linguri de ulei de măsline și condimentați cu sare și piper. Puneți tava în mijlocul cuptorului și gătiți timp de 25-30 de minute, amestecând o dată sau de două ori pe parcursul coacerii. Amestecați împreună oțetul balsamic, siropul de arțar, ierburile și 1 lingură de ulei de măsline.

În timp ce sfecla se coace, încălziți uleiul de măsline într-o oală la foc mediu-mare și căliți usturoiul timp de un minut. Adăugați rădăcina de țelină tocată, laptele de cocos, apa, sarea și piperul. Aduceți lichidul în punctul de fierbere, iar apoi reduceți focul la minim, acoperiți oala și lăsați să fiarbă timp de 15 minute.

Opriți aragazul și folosiți un blender manual pentru a mixa amestecul de țelină până obțineți o pastă fină. Acoperiți oala cu un capac pentru ca piureul să se mențină cald până la momentul servirii.
Odată ce sfecla și ceapa s-au copt, stropiți cu amestecul balsamic preparate anterior, amestecați legumele pentru ca sosul să se distribuie uniform, și gătiți pentru încă 5 minute. Serviți acest piure de țelină cu ceapa perlată și sfecla coaptă, și garnisiți cu micro-verdețuri din belșug.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *