Titlurile zilei

Reținere spectaculoasă a polițiștilor din Iași! Ea este ieșeanca bănuită de comiterea a patru infracțiuni de asociere armată de tip mafiot în Italia. A fost ridicată de „mascați”!

Publicat: 11 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reținere spectaculoasă a polițiștilor din Iași Ea este ieșeanca bănuită de comiterea a patru infracțiuni de asociere armată de tip mafiot în Italia. A fost ridicată de mascați
Alina Maria Ursache a fost reținută de polițiști după ce pe nume său a fost emis un mandat

O femeie din Iași a fost ridicată de polițiști după ce autoritățile din Italia au cerut reținerea acesteia. Mandatului european de arestare emis pe data de 21 mai 2021 pe numele persoanei solicitate, Ursache Alina Maria, pentru executarea unui rest de pedeapsă de 1 an, 3 luni și 29 de zile de închisoare, aplicată pentru 4 infracțiuni de asociere armată de tip mafiot, a fost pus în aplicare

O ieșeancă a fost ridicată de polițiști după ce ar fi comis mai multe infracțiuni în Italia. Femeia de 43 de ani a ajuns să fie reținută de polițiștii din Iași după ce autoritățile italiene au cerut asta. Totul s-a întâmplat în cursul zilei de 09.09.2021.

„Polițiștii Biroului Urmăriri și Biroului de Supravegheri Judiciare au localizat și reținut o femeie de 43 ani pe numele căreia autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat European de arestare. Aceasta este bănuită de comiterea a patru infracțiuni de asociere armată de tip mafiot, faptă prevăzută de Codul penal italian. În baza mandatului european de arestare, femeia a fost prezentată de polițiști în fața procurorilor, care au dispus reținerea sa, urmând a fi prezentată Curții de Apel Iași, pentru a dispune cu privire la extrădarea sa”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (Iași).

Magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au admis cererea formulată de autoritățile din Italia

Magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au admis cererea formulată de autoritățile din Italia pe numele Alinei Maria Ursache.

„Instanța admite sesizarea formulată de Parchetul General al Republicii de pe lângă Curtea de Apel din Torino, Italia, privind executarea mandatului european de arestare emis pe data de 21 mai 2021 pe numele persoanei solicitate, Ursache Alina Maria, pentru executarea unui rest de pedeapsă de 1 an, 3 luni și 29 de zile de închisoare, aplicată pentru 4 infracțiuni de asociere armată de tip mafiot. Constată că persoana solicitată, Ursache Alina Maria, a consimțit la predare. Amână predarea persoanei solicitate, Ursache Alina Maria, către autoritatea judiciară emitentă Parchetul General al Republicii de pe lângă Curtea de Apel din Torino, Italia, până la soluționarea definitivă a dosarului aflat pe rolul Judecătoriei Iași, iar, în caz de condamnare cu executarea în regim de detenție a pedepsei, pâna la punerea în libertate ca urmare a liberării condiționate sau până la executarea pedepsei la termen”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Alina Maria Ursache a mai avut probleme cu legea

Femeia în vârstă de 43 de ani a fost prinsă beată la volanul unui autoturism de teren pe Șoseaua Iași-Voinești în luna octombrie a anului trecut. Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Iași au oprit-o pe femeie pentru control pe data de 9 octombrie la ora 2:00. Oamenii legii i-au cerut să se legitimeze și au observat că aceasta era într-o stare avansată de ebrietate.

I-au cerut să sufle în aparatul alcooltest, însă femeia nu a fost în stare din cauza stării avansate de ebrietate în care se afla. Polițiștii au însoțit-o la Institutul de Medicină Legală (IML) pentru a i se recolta probe biologice în vederea alcoolemiei. Asta s-a întâmplat în noaptea de joi spre vineri. Între timp au venit rezultatele, iar alcoolemia femeii a fost uriașă. Rezultatele analizelor de sânge au arătat că aceasta se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 2,53 miligrame de alcool pur în sânge.

„Polițiștii ieșeni au întocmit în acest caz un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autoturism sub influența băuturiloe alcoolice. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași la vremea respectivă.

Adauga un comentariu