International

Retragerile de bani de la ATM-uri, limitate din cauza coronavirusului. Care este prima țară care a luat decizia

Publicat: 30 mart. 2020

Pentru a ţine sub control inflaţia şi tendinţa oamenilor de face stocuri în perioada epidemiei de coronavirus, Banca Centrală a Egiptului a cerut băncilor să limiteze retragerile zilnice de la ATM-uri şi din depozite, transmite Reuters.

Limita zilnică pentru persoane fizice va fi de 10.000 de lire egiptene (635 dolari), iar pentru companii de 50.000 de lire, potrivit unui comunicat al băncii centrale.

Retragerile de bani din bănci ale companiilor efectuate pentru plata angajaţilor vor fi exceptate de la această limită.

Banca centrală a mai cerut oamenilor să evite plăţile în numerar şi să folosească în schimb transferurile bancare şi plăţile electronice.

”Toate băncile au anulat comisioanele pentru transferuri şi plăţi electronice, pentru a-i ajuta pe cetăţeni”, a precizat comunicatul.

Egiptul a raportat duminică 33 de cazuri noi de infecţii cu coronavirus şi patru decese, totalul cazurilor ajungând la 609, respectiv la 40 de decese.

Autorităţile au decis oprirea accesului credincioşilor în moschei timp de două săptămâni, începând din 21 martie, iar duminică au anunţat prelungirea măsurii pe termen nedefinit.
Adauga un comentariu