Rezultate promițătoare! Universitatea Oxford a dezvoltat un vaccin împotriva COVID-19. Universitatea Oxford nu lasă timpul să treacă! Aceasta ar putea oferi un vaccin împotriva COVID-19, care conferă protecție imunitară. În urma testelor efectuate pe oameni, acest vaccin a dat rezultate deosebite. Din acest moment se poate trece la o testare pe mai mulți oameni.
Vaccinul ar putea oferi dublă protecție împotriva coronavirusului
Cercetătorii au descoperit că vaccinul poate acorda protecție dublă împotriva coronavirusului, fapt care oferă speranțe mari. În studiile din prima etapă au fost prelevate probe de sânge de la voluntari, care au scos la iveală ideea că vaccinul a stimulat organismul să producă nu doar anticorpi, ci și celule T. Aceste celule au un rol important în modul în care răspunde sistemul imunitar.
Președintele Comitetului de Etică în Cercetare Berkshire, David Carpenter, este persoana care a acceptat procesul de la Oxford. Acesta a declarat că echipa de cercetători se află pe drumul cel bun.
Când vom avea vaccinul împotriva noului coronavirus. Rezultate promițătoare! Universitatea Oxford a dezvoltat un vaccin împotriva COVID-19
În acest moment, nu avem o dată finală. Dar se estimează că acesta va fi disponibil în jurul lunii septembrie pe scară largă. Trebuie luat în considerare și faptul că lucrurile pot funcționa greșit.
”Nimeni nu poate da o dată finală. Lucrurile ar putea merge prost, dar realitatea este că, prin colaborarea cu o mare companie farmaceutică, acel vaccin ar putea fi disponibil pe care largă în jurul lunii septembrie și acesta este tipul de țintă la care vizează ei”, a menționat David Carpenter
Guvernul Regatului Unit, împreună cu AstraZeneca, o companie farmaceutică, susțin financiar dezvoltarea acestui vaccin. După terminarea primei etape de luna trecută, directorul executiv al companiei a declarat că a fost început un proces pentru faza trei. Astfel, vaccinul va fi distribuit mai multor oameni, pentru a-i testa eficacitatea și siguranța. Vor fi furnizate aproximativ două miliarde de doze în întreaga lume, cu toate că încă nu este sigur dacă vaccinul va funcționa. În faza următoare, vaccinul va fi testat pe mii de voluntari.
Situația României în contextul COVID-19
Până astăzi, 19 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 37.458 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.042 au fost externate, dintre care 22.617 de pacienți vindecați și 2.425 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.
Totodată, până în prezent, 935 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.
Până astăzi, 2.026 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
În intervalul 18.07.2020 (10:00) – 19.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 17 decese ( 5 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Buzău, Caraș-Severin, Dolj, Galați, Gorj, Iași, Maramureș, Olt și Sibiu.
Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani.
16 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Un pacient decedat nu a prezentat comorbidități.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 767 noi cazuri de îmbolnăvire.
La ATI, în acest moment, sunt internați 286 de pacienți.